10 / 05 / 2024

rayiç değer 2018

rayiç değer 2018

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkı!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için, 3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkını inceledi. İşte 3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkı...

TL'nin değer kaybı, ofis kiralamalarında etkisini sürdürüyor!

Cushman & Wakefield 2018 yılının 4. çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, Türk Lirası'nın yakın tarihli değer kaybı, ofis kiralama ve yatırım faaliyetleri üzerindeki etkisini sürdürüyor...

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkullerin satılması durumunda elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Değer artış kazancı vergisi mevcut uygulamada iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan gayrimenkuller için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Katma Değer Vergisi Kanunu 2018!

Arsa karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin ödediği KDV'yi daraltan Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı..

Değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi için beyanname dönemi 26 Mart, ilk taksit ödeme dönemi ise 31 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2018 nasıl hesaplanır?

Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı 2018!

İnşaat sektörüne yeni soluk getiren Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de görüşülecek..

Değer artış kazancı vergisi muafiyeti 2018!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, vergide muafiyet var mı?

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti son günü 2018!

5 sene içinde elden çıkarılan gayrimenkuller için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 1. taksiti son günü 2018 ne zaman?

rayiç değer 2018 Haberi

rayiç değer 2018


Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Murat Gürgen bugünkü yazısında emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin fahiş şekilde artmasını önlemek amacıyla Torba Kanun Tasarısına kanulan maddeyi değerlendirdi. 

Emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin fahiş şekilde artmasını önlemek amacıyla Torba Kanun Tasarısına konulan madde kabul edildi. Buna göre, 2018 yılı için belirlenen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, 2017’de uygulanan birim değerlerinin yüzde 50’sini geçemeyecek.

Bazı belediyelerin, emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin fahiş şekilde artırmasını önlemek amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba kanun tasarısına konulan madde kabul edildi. Buna göre, takdir komisyonlarınca 2018 yık için belirlenen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, 2017’de uygulanan birim değerlerinin yüzde 50’sini geçemeyecek. Tasarının görüşmeleri sırasında önceki gece kabul edilen...