30 / 04 / 2024

RE-PIE tapu tescilli fon

RE-PIE tapu tescilli fon

RE-PIE, ilk tapu işlemini gerçekleştirdi ve Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapuya tescil olan ilk fon olarak belirlendi.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu sahiplerine 90 gün süre tanındı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, 3 aylık süre tanındığı ve başvuru yapmayan vatandaşlarında haklarını kaybedeceği belirtildi.

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL'ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy Yönetimi, 2020 yılında 464 milyon Türk Lirası olan portföy büyüklüğünü Haziran 2021 itibariyle 3.5 milyar Türk Lirası'na ulaştırdı. Şirketin 12 gayrimenkul, 10 girişim sermayesi yatırım fonu ve bir emeklilik fon bulunuyor. 

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL'ye yükseltecek!

Türkiye’nin bankacılık dışı en büyük portföy yönetim şirketi olan Re-Pie Portföy, 2021 yılı içerisinde enerji, gıda ve teknoloji sektörlerinde yapacağı yeni yatırımlarla portföy büyüklüğünü 2.4 milyar TL’den 4 milyar TL seviyesine yükseltmeyi planlıyor. 

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Böylelikle vatandaşların rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmesi gerekmeyecek.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Emlak beyan değeri online alınabilecek!

Gerek koronavirüs gerekse de işlem sahiplerinin memnuniyeti için tapuda fiziki işlem başvuruları sona eriyor. Yapılacak başvurular, internet yoluyla 7/24 esasına göre ‘web- tapu’ ve  ‘Alo 181’ üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

RE-PIE tapu tescilli fon Haberi

RE-PIE tapu tescilli fon

Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, yine bir ilke imza atarak sektördeki ilk tapu işlemini gerçekleştirdi ve Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapuya tescil olan ilk fon oldu. RE-PIE’ın Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu için Bilecik’ten aldığı arsanın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yapılan tapu törenine, Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, RE-PIE Genel Müdürü Hasan Bayhan, İş Bankası Saklama ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. 

RE-PIE Genel Müdürü Hasan Bayhan, tören sonrasında yaptığı açıklamada SPK düzenlemelerini hızla kurumuna uyarlayarak sektörün önünü açtığı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal’a teşekkür etti. RE-PIE olarak kurdukları fonlar ile gayrimenkule ilgisi olan, ancak yatırımı ve geliştirilmesi konusunda tecrübesi olmayan yatırımcılardan yoğun talep aldıklarını ifade...