28 / 07 / 2024

resmi binaların numaralandırılması

resmi binaların numaralandırılması

Apartmanlar nasıl numaralandırılır? Apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanmasına ilişkin esaslara 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer veriliyor...

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Yurt dışına çıkış harçlarının artırılmasının asıl sebebi, döviz çıkışını engellemek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili düzenleme tepkilere neden oldu. Harcın 3 bin liraya çıkarılacağı iddiası gündeme oturdu. Ekonomist Tolga Aykut, harcın artırılma sebebini yurt dışına döviz çıkışını engellemek olarak yorumladı.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

resmi binaların numaralandırılması Haberi

resmi binaların numaralandırılması

Apartmanlar nasıl numaralandırılır?

31 Temmuz 2006 tarihinde 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanmasına ilişkin esaslara yer veriliyor.


Apartman, resmi bina, otel ve işhanı gibi birden fazla bağımsız bölüm içeren binaların iç kapı numaraları aşağıdaki esaslara göre veriliyor.


Apartmanların numaralandırılması..

-Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1’den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez. Apartmanların bodrum katlarında bulunan konut ve işyeri amacı dışında kullanılan depo, garaj, kömürlük, kazan dairesi gibi birim kapılarına numara verilmez.


-Büyük resmi binalarla, otel ve iş hanlarının içindeki numaralar aşağıdaki şekilde verilir.


-Ana giriş kapısına göre yol seviyesinin altında...