06 / 05 / 2024

Riskli binalara takip

Riskli binalara takip

Riskli binalara yakın takip sistemi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

 Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Kısa süre önce rekor yükselme yaşayarak 1.185 TL seviyesine çıkan gram altın bu yatay seyirde olsa da uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Altında riskli tarihlere dikkat… Alım – satım yapmayı düşünenler iyi takip etmeli, yoksa zarara uğrama ihtimali var.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Riskli binalara güçlendirme kolaylığı!

Kartal ve Beyoğlu’nda çöken binaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak riskli binaların da güçlendirilmesinin önünü açmaya hazırlanıyor...

Riskli bina nasıl anlaşılır?

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, yürekleri ağza getirdi. Yekililerden ‘Çatlaklar oluşan, hasarlı binalara girmeyin’ uyarıları yapıldı. Peki binanız riskli mi?

Riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalara, ilk etapta lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan inceleme neticesinde risk raporu veriyor. Peki, riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Riskli binalara yakın takip!

Riskli binalara yakın takip sistemi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Riskli binalara takip Haberi

Riskli binalara takip

Oluşturulan teknik heyetler iller kapsamında; İstanbul İli merkez olmak üzere İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ayrıca İstanbul için ikinci ve üçüncü teknik heyetler teşkil edildi.  Bu arada bakanlık, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


6306 sayılı kanun kapsamında 48.854  adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629  adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı. 6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılan binalardan 11.242 adet bina...