25 / 11 / 2024

Riskli binalarda yıkım güvenliği

Riskli binalarda yıkım güvenliği

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

Bakırköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Sakızağacı’ndaki 5 bloklu sitenin yıkımı başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçedeki yüksek riskli 5 bloklu sitenin yıkımına başladı.

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

Zeytinburnu'nda bir çok sanayi sitesinin de bulunduğu bölgeye yıkım kararı verildi. Sanayi sitesinin yıkılacağı haberi oto sanayi sitesindeki dükkan sahiplerini olumsuz etkiledi. 

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Riskli binalarda yıkım güvenliği Haberi

Riskli binalarda yıkım güvenliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.


İMO Adana Şube Başkanı Biçer, yaptığı açıklamada, riskli yapı tespiti ve yıkım süreçlerine ilişkin kamuoyundan gelen çok sayıda soru ve sorunla karşılaştıklarını belirtti.


Binaların riskli olarak belirlenmesinden binaların yıkımına kadar ilgili her aşamada bir dizi sorunun yaşandığını kaydeden Biçer, Adana’da Ağustos 2015 tarihi itibariyle; incelemesi yapılan binalardan 392 bina için riskli bina raporu verildiğini ve bu binalardan 129’unun yıkımının gerçekleştirildiğini, 41 binanın da incelenmesinin devam ettiğini bildirdi.


Raporu verilen ve incelemede olan toplam 433 binada, 1446 konut ve 270 işyerinden oluşan 1716 bağımsız bölüm...