04 / 11 / 2024

riskli olduğu tespit edilen yapılar

riskli olduğu tespit edilen yapılar

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yürütülen riskli yapı tespiti uygulamaları yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı bildirime göre riskli yapı süreci 9 aşamadan oluşuyor. İşte riskli yapı süreci...

17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde uzmanlardan uyarı: Riskli konutlar için güçlendirme ve dönüşümde acele edin!

Uzmanlar, ülke genelinde riskli olduğu tespit edilen 6 milyondan fazla konutun depreme karşı güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi için bir defa daha çağrı yaptı. İşte ayrıntılar...

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli olduğu tespit edilen yüzbinlerce vatandaşa destek sağlıyor. Temmuz ayı maaş zamlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ödemeye zam geldi. İşte detaylar...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Murat Kurum: Kredi desteğinin artırılması kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Yükselen inşaat fiyatları sebebiyle halktan gelen talepleri değerlendiren kamu, riskli olduğu tespit edilen işyeri ve konutların kentsdel dönüşümü için verilen ‘faiz destekli kredilerde’ limit arttırdı.

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara’da, inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında riskli olduğu tespit edilen 20 bina tahliye edildi.

Marmaris'te riskli yapı olduğu belirlenen apart otel yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde riskli yapı olduğu belirlenen apart otel iş makinalarıyla yıkıldı...

Riskli yapı olduğu tespit edilen Marmaris Belediyesi hizmet binası boşaltıldı!

1970'li senelerin başında otel olarak hayata geçirilen 1990 yılında ise belediye binasına dönüştürülen Marmaris Belediyesi hizmet binası riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Evini yenileyecekler dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve riskli olduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri yapılıp depreme ve doğal afetlere daha dayanıklı binalar yapılıyor. Devlet ise kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarda oturan vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Marmaris'te riskli yapı olduğu tespit edilen apart oteli yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te depreme dayanıklılık bakımından "riskli yapı" olduğu belirtilen apart otelin belediye ekiplerince yıkım işlemleri başladı.

riskli olduğu tespit edilen yapılar Haberi

riskli olduğu tespit edilen yapılar

Riskli yapı süreci!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen riskli yapı süreci, 9 aşamadan meydana geliyor. Riskli yapı süreci; risk tespitinin yapılması, riskli olduğu tespit edilen yapılar, hak sahiplerine tebligat gönderimi, riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz, riskli olduğu tespit edilen yapının yıkımı, bakanlıkça verilen yıkım kararı, yıkım sonrası,hak sahiplerine tahsis ve satış olarak sıralanıyor.


Risk tespitinin yapılması:

Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre...