01 / 05 / 2024

riskli yapı analizi nasıl yapılır

riskli yapı analizi nasıl yapılır

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda “Riskli Yapı Tespiti ve Hasarlı Yapıların Tespitinde Dikkat Edilecek Hususlar” konulu konferans gerçekleştirildi.

Riskli bina analizi nasıl yapılır?

Binanın bulunduğu yere, yaşına ve deprem bölgesine bakılmaksızın, “riskli” olarak tespit edilen bütün binalar Kentsel Dönüşüm Kanunu hükümlerinden faydalanabiliyor. Peki, riskli bina analizi nasıl yapılır?

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

PN Yapı Analizi Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

PN Yapı Analizi Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Şaban Aslan tarafından kuruldu.

Körfez'de 10 ayda 26 riskli yapı yıkıldı!

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılının ilk 10 ayında 26 riskli yapının yıkım işlemi tamamlandı. 5 yapı için ise süreç devam ediyor.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

Riskli yapılar için dört aşamalı süreç!

Muhtemel bir afette içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapılarla ilgili süreç "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" aşamalarını içeriyor...

Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı!

Yapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afet nedeniyle riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitlerini hayata geçiriyor.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Esenler'deki 56 bin riskli yapı yenilendi! 

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar'da değişiklik!

16.02.2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapıldı...

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

31 soruda riskli yapı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na riskli yapılarla ilgili sorulan 31 soru ve cevaplarını sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla 31 soruda riskli yapı....

riskli yapı analizi nasıl yapılır Haberi

riskli yapı analizi nasıl yapılır

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Karabük Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği “Riskli Yapı Tespiti ve Hasarlı Yapıların Tespitinde Dikkat Edilecek Hususlar” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Akademisyenleri, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı.

“Kentsel Dönüşümle Afetlere Hazır Türkiye” konulu sunumu ile gelecekte mimarı yapıların her kademesinde görev yapacak öğrencilere kanunlar bazında önemli bilgiler aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Daire Başkanlığından İnşaat Mühendisi İsa Yıldırım sunumunda; Mevzuatla ilgili süreç, Risk Tespit Analizi ve 6306 sayılı kanunun tanımından bahsederek hangi binaların bu analizi...