07 / 05 / 2024

Riskli yapılarda kira yardımı

Riskli yapılarda kira yardımı

Riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine kadar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. İşte riskli binalarda kira yardımı ile ilgili esaslar...

Riskli yapılarda kira yardımı!

Riskli yapılarda kira yardımı başvuruları il Müdürlüklerine yapılır. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor. Kira yardımı aylık 600 Türk Lirasını, yardım süresi ise, 18 ayı geçemiyor...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021!

6306 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli binasını dönüştürenlere kira yardımı yapılıyor. Peki riskli yapı kira yardımı ne kadar? Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021 nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Edirne'de tarihi çarşılarda yapılan kira artışı mecliste!

Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan tarihi çarşılarda yapılan kira artışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytıncıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

2019 Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlar 18 ay kira yardımından faydalanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli şartlar neler?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. En düşük kira yardımı 715 TL iken en yüksek kira yardımı tutarı bin 150 TL. Peki kira yardımı alabilmek için gerekli şartlar neler? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli belgeler neler?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira en düşük 715 TL olmak üzere kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli belgeler neler?

Kentsel dönüşüm 2019 kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. 2019 yılı için ise en düşük kira yardımı tutarı 715 TL, en yüksek ise bin 150 TL veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

Riskli yapılarda kira yardımı Haberi

Riskli yapılarda kira yardımı

Riskli binalarda kira yardımı!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olduğu tespit edilen ve anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. 


Riskli yapı kira yardımı için başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor. İl Müdürlüğü kendisine yapılan bu riskli yapı kira yardımı talebini Bakanlığa iletiyor.


Talebin uygun görülmesi halinde yıkılacak riskli konut maliklerine aylık 600 Türk Lirasını geçmeyecek kira yardımı yapılıyor. Kira yardım ise, 18 ayı geçemiyor.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar...