02 / 05 / 2024

Rölöve proje tanımı

Rölöve proje tanımı

Rölöve proje ne demektir?: Rölöve proje, var olan yapının yerinde alınan ölçülerle durumunu ortaya koyan proje olarak ifade ediliyor. İşte ölöve çıkarma yöntemleri bu haberde...

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirket!

Borsa yatırımcıları temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yaparken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Azra Gayrimenkul Yatırımları Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Azra Gayrimenkul Yatırımları Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emine Sezen Ön tarafından kuruldu.

Sosyal destek ödemelerinde son dakika müjdesi: Aile Bakanlığı duyurdu, Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. İşte son dakika açıklaması...

Hurdaya okkalı zam! Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır, demir ve alüminyum hurda 28 Eylül 2023 fiyat listesi 

28 Eylül 2023 Perşembe günü hurda fiyat listesi güncellendi. Son zamanlarda düşen hurda fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Geri dönüşüm firmaları güncel hurda fiyatlarını açıkladı. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 28 Eylül 2023 Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyat listesi...

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Evde bakım maaşı hangi illerde ödendi? Eylül 2023 evde bakım parası ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım maaşlarının hangi illerde ödendiği ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 evde bakım parası yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? 

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı ödemelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Peki Ağustos 2023 evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı?

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Rölöve proje tanımı Haberi

Rölöve proje tanımı

Rölöve proje ne demektir?

Rölöve proje; var olan yapının yerinde alınan ölçülerle durumunu ortaya koyan proje olarak tanımlanıyor. Rölöve proje çizimleri pergel yardımı ile yapılıyor.


Analitik Rölöve Çıkarma Yöntemleri

Rölöve çıkarmanın bazı yöntemleri ve aşamaları vardır. Düz bir yapının rölövesiniçıkarmakla bezemeli antik bir yapının rölövesini çıkarmak arasında zorluk ve teknikbakımdan oldukça farklılıklar görülür. Ölçümleme, kroki çizimi, belgeleme ve ayrıntı krokisigibi farklı yöntemler kullanılmaktadır.


Günümüz teknolojisinin getirdiği farklı rölöve çıkarma teknikleri de olmakla birlikteçok yaygın değildir. Ayrıca pahalı oldukları için de fazlaca tercih edilmemektedir.


Fotogrametri ve lazer tarama bu yöntemlerden ikisidir. Fotogrametri; adından da anlaşılacağıgibi belirli koşullarda alınmış metrik fotoğraflardan ölçme anlamına gelir. Bu çekim koşullarına ve amaçlara bağlı olarak mimari çekimlerde santimetre düzeyinde, makroçekimlerin kullanıldığı endüstriyel vb. uygulamalarda ise santimetreden küçük hassasiyetsağlayabilir. 


Lazer tarama yöntemi...