06 / 05 / 2024

Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm yerinde mi yapılıyor

Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm yerinde mi yapılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın." dedi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İzmir Narlıdere’deki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm kapsamına alınan İnönü, Çatalkaya, Atatürk ve Narlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar planlara itiraz edeceklerini belirtti.

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.

İzmir Gaziemir'de 12 bin konutluk kentsel dönüşüm!

Gaziemir’de Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildiğinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Mevcut 5 bin 500 konut yıkılıp 12 bin konutluk bir mahalle yaratılacak" dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm tepkisi!

Okmeydanı 3550 Ada hak sahipleri, mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili halk kürsüsü kurdu ve bir açıklama yaptı.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için uzlaşı oranı yüzde 50'yi geçti!

Adıyaman'da Mara ve Musalla mahallelerinde başlayan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 147 hak sahibinden 76’sıyla uzlaşı sağlandı.

Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm yerinde mi yapılıyor Haberi

Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm yerinde mi yapılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "92 yıldan bu yana ilk defa Roman kökenli bir vatandaş olarak kürsüye çıktım. Bu tarihi bir an" ifadelerini kullandı. 


Çadırda yaşayan Roman ailelerin fotoğraflarını gösteren Purçu, kentsel dönüşüm adı altında mahallelerinin ellerinden alındığını, şehirlerin dışına atıldıklarını savundu. Purçu, "Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın. Biz de insanca yaşamak istiyoruz" dedi. 


Purçu, Romanlara yönelik eylem planı yapılmasını da istedi. Türk Dil Kurumu'nun Romanlara yönelik tanımlamasına da tepki gösteren Purçu, "Romanlar kötü kılıklı seyrek görülen bir tip olarak nitelendiriliyor. Biz tip miyiz? Bu ülkenin vatandaşları değil miyiz?" diye sordu. 


Milliyet



Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin ilk Roman vekili CHP'li Özcan Purçu, Meclis'teki bütçe...