17 / 05 / 2024

Ruble düşüş rus turist

Ruble düşüş rus turist

AKTOB Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Rus Rublesi'nin Amerikan Doları karşısında ciddi oranda değer kaybetmesinin, Türk turizminde önümüzdeki yıl sarsıntıya yol açabileceğini söyledi...

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede dijital rublenin kullanımına yönelik yasanın yürürlüğe girmesi için onay verdi. Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya'da dijital ruble dönemi başlayacak.

Apple'a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Rusya'nın rekabet düzenleyicisi, geliştiricileri  App  Store ödeme sistemini kullanmaya zorlamasının şirketin hakim  konumunu kötüye kullanmak olduğunu söyleyerek Apple'a para cezası verdi. 1,2 milyar ruble (17,4 milyon dolar) ödeyecek.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Petrol fiyatlarında düşüş sürecek mi? AB'nin Rus petrolüne getireceği sınır ne olacak?

Avrupa'da Rus petrolüne getirilecek tavan fiyatın petrol fiyatları üzerinde düşüş baskısı yaratmaya devam etmesi beklenirken Rusya-Ukrayna arasındaki olası bir barışın da fiyatları olumlu etkilemesi bekleniyor.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

Rus rublesi şahlandı! Dolar ve avro karşısında değer kazanıyor!

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

Ruble düşüş rus turist Haberi

Ruble düşüş rus turist

Antalya'da 2014 yılı için hedeflenen rakamlara şimdiden ulaşıldığını anlatan Yusuf Hacısüleyman, “Antalya'ya hava yoluyla Gazipaşa'dan ve Antalya Havalimanı'ndan giriş yapan turist sayısı 12 milyona yaklaştı. Ama kente gelen turist sayısı Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından giriş yapan turistle sınırlı değil. Doğrudan Antalya'ya giriş yapanların dışında bir de aktarmalı gelenler var. İstanbul gibi Türkiye'nin diğer illerinden giriş yapan turistler aktarmalı olarak gelip Antalya'da tatil yapıyor. Bu rakamlarla 13 milyonu geçiyoruz. Bu yılki hedefimizi yakalamış oluyoruz" diye konuştu.

RUBLEDEKİ DÜŞÜŞ

Buna karşılık önümüzdeki yılın çok zor olduğunu ve dikkat gerektirdiğini açıklayan Hacısüleyman, şöyle devam etti:

"Çok zor bir yıl bizi bekliyor. Çünkü özellikle birinci pazarımız haline gelen Rusya'daki devalüasyondan dolayı alım gücünde çok ciddi bir düşme var. Sene başında 32 ruble 1 dolara karşılık geliyordu....