23 / 07 / 2024

Rusların Mersin Akkuyu Santrali tarih açıklaması

Rusların Mersin Akkuyu Santrali tarih açıklaması

Ruslar, Akkuyu Nükleer Santrali'ne ortak alacak. Şirketin Genel Müdürü Akhundov, " 2016 'da yüzde 49'u vitrine çıkarıyoruz " dedi.

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!

2024'ün başından itibaren yabancıların ülkemizden konut satın alımındaki talepler düşmeye devam ederken bu yılın ilk dört ayında Rusların satın aldığı konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 59 düştü.

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

TOKİ'den 522 konutluk yeni proje müjdesi! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mersin'de inşa edeceği 522 konutluk yeni projesi yarın ihaleye çıkıyor.

TOKİ Mersin projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Tek bir ilçeye tam 522 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinde 522 adet konut yer alacak. İşte Mersin TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin Mersin'deki 550 konutluk yeni projesinde son dakika! Beklenen o tarih resmen geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mersin projesi için beklenen tarih geldi. 550 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor.

TOKİ Mersin projesiyle o ilçeye tam 478 yeni konut geliyor! TOKİ'nin resmen açıkladığı bu tarihi sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mersin projesiyle o ilçeye tam 478 yeni konut geliyor... TOKİ'nin resmen açıkladığı bu tarihi sakın kaçırmayın...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Rusların Mersin Akkuyu Santrali tarih açıklaması Haberi

Rusların Mersin Akkuyu Santrali tarih açıklaması

Mersin'de inşa edilecek olan Akkuyu Nükleer Santral projesinde Ruslar, 2016'yı bekliyor. Rus devlet şirketi Rosatom'un inşa edeceği Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin Genel Müdürü Fuad Akhundov, tamamı Rosatom tarafından yapılacak olan projede gelecek yıl hisse satışı düşündüklerini söyledi. Akhundov, "Yüzde 100'ü Rusya'ya ait Akkuyu'da ana hissedar Rosatom olacak. Ama 2016'da planımız yüzde 49'u satmak. Türk şirketlerinin de olacağı uluslararası yatırımcıların davet edileceği bir çalışma planlıyoruz" diye konuştu. 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak Akkuyu Nükleer Santrali yaklaşık 20 milyar dolara mal olacak. Akhundov, "Türk şirketlerine 6-8 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratacak" dedi. Fuad Akhundov, Rusya'nın şimdiye kadar 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını söyledi. 


NOVOVORONEJ'DEN GÜVENLİ 

Projenin ekipman maliyetinin 1.7 milyar dolar olacağını söyleyen Akhundov, "Akkuyu Nükleer Santrali son nesil...