05 / 05 / 2024

rusya ekonomik kriz

rusya ekonomik kriz

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.

12 milyar dolarlık 'finans kuleleri' boş bekliyor!

Ekonomik krizle boğuşan Rusya'da yatırımlar azaldı. Başkent Moskova'da sıra sıra dizilen devasa kulelerle 'finans merkezi' olarak lanse edilen bölgede şimdilerde adeta in cin top oynuyor...

Rus krizi inşaat ve emlak sektörünü de vurdu!

Dilaver Çekiç, emlak ve inşaat sektöründe yaşanan sorunları aktardı. Çekiç, "Rusya ve İskandinav ülkelerindeki kriz yüzünden hazır dairelerin satışları durdu. Ciddi ekonomik kayıplar yaşıyoruz" dedi.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Covid salgınının ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dünyaca ünlü bankayı da zora soktu.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…

Ekonomik kriz Elon Musk'ı da vurdu! Tesla için endişelendiren karar

Dünya genelinde yaşana ekonomik krizin Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'yı da vurdu. Reuters, Musk'ın Tesla çalışanlarının maaşlarında yüzde 10'luk kesintiye gideceğini ifade etti.

Buğdayın hasadı hızlı ilerliyor ancak fiyatı düştü! Ekonomik kriz etkisini gösterdi

Piyasalarda artan resesyon kaygısı ve Merkez Bankalarının sert para sıkılaştırma adımları sonrasında emtia fiyatlarında düşüşler gözleniyor. Buğdayın hasadı beklenenden hızlı ilerlese de kriz fiyatın düşmesine neden oldu. İşte detaylar...

Hazine Bakanı Nebati'den ilginç ekonomik kriz açıklaması: Küçükler debelenmeye devam etsin

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

Uzmanlar pandemi nedeniyle yaşanılan sosyo ve ekonomik krizinin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyor. 

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Koronavirüsü salgını sebebiyle tetiklenen ekonomik kriz Fenerbahçe'de bir dizi projeyi beraberinde getirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, kulübü finansal açıdan rahatlatmak amacıyla 5 gayrimenkulü satıyor...

Lübnan'da ekonomik kriz emlak sektörünü de olumsuz etkiledi!

Lübnan bankaları, sermayenin yurt dışına çıkışının önüne geçmek amacıyla vatandaşın mevduatına el koydu. Ülkede doları baz alan emlak sektörü mevcut ekonomik krizden etkilenen sektörlerden oldu.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

rusya ekonomik kriz Haberi

rusya ekonomik kriz

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.


Levada Araştırma Merkezi'nin yayınladığı “Kriz, Tasarruflar ve Harcamalar” adlı araştırma, Rus halkının yüzde 78’inin, ülkedeki ekonomik krizin devam ettiği görüşünde olduğunu ortaya koydu.


Katılımcıların yüzde 17'sinin ülkedeki ekonomik krizin sona erdiğini ifade ettiği ankette, halkın yüzde 62’sinin krizin en az 2 yıl daha devam edeceğine inandığı belirtildi. Ankete katılanlardan sadece yüzde 4’ünün, krizin 6 aydan daha kısa süreceğini düşündüğü görüldü.


Halkın yüzde 26’sı, krizin ne kadar derin ve uzun süreceğini tahmin etmenin güç olduğunu belirtirken, yüzde 46’sı, tasarruflarını Rus rublesinde tutmayı tercih ettiğini söyledi.


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın öncü verilerine göre, ülkede GSYH, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,5, 2016’da...