10 / 05 / 2024

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Covid salgınının ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dünyaca ünlü bankayı da zora soktu.



Ekonomik kriz ülkeden ülkeye farklılık gösterse de etkisini tüm dünya genelinde sürdürmeye devam ediyor.. Covid salgını ile birlikte başta turizm olmak üzere bir çok sektör olumsuz yönde etkilenirken, geçen yıl patlak veren Ukrayna-Rusya savaşı ekonomik krizi iyice derinleştirdi. Rusya’nın doğal gaz ve petrol arzını kısması ile birlikte Avrupa’da gösteren enerji krizi şirketleri de etkilemeye başladı.

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Bazı ülkeler uzun yıllardır yaşamadıkları enflasyon oranları ile tanışırken kriz finans sektörünü de vurdu.. Haberler.com’da yayınlanan habere göre, ekonomik zorluklardan olumsuz yönde etkilenen ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, zorlu finans koşulları nedeniyle 3 bin 200 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Amerikalı dev bankacılık grubu Goldman Sachs Group’un, zorlu ekonomik koşullara hazırlanırken ilk etapta şirket genelinde binlerce kişiyi işten çıkarmaya başlayacak. Şirketin şimdilik bu operasyonla yetineceği ancak ekonomik krizin devamı halinde daha radikal kararlar alabileceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön