20 / 05 / 2024

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Covid salgınının ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dünyaca ünlü bankayı da zora soktu.



SORULARA YANIT VERMEDİLER

Goldman Sachs konuyla ilgili açıklama yapmazken, şirket yönetiminden bazı kaynaklar işten çıkarmaların 3 binin üzerinde olmasının beklendiğini ancak nihai sayının henüz belirlenmediğini söyledi. İşten çıkarmaların büyük bölümünün çekirdek işlem ve bankacılık bölümünden olacağı ifade edildi.

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Goldman Sachs’ın içinde bulunduğu ekonomik krizin işten çıkarmalarla ne yöne gideceği ve bu krizin piyasada domino etkisi yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Ekonomik çevreler ABD’li şirketin alacağı acil tedbirler sonrasında toparlanmasını beklediklerini ifade ederken aksi takdirde finans sektöründeki krizin yakın gelecekte Avrupa’yı da etkisi altına alabileğini ileri sürdüler.

49 BİN 100 ÇALIŞANI BULUNUYOR

Covid-19 salgını sırasında yüksek sayıda personel alımı yapan dünyaca ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs’ın üçüncü çeyreğin sonu itibariyle 49 bin 100 çalışanı bulunuyor.

Goldman Sachs, çok uluslu bir ABD yatırım bankası. Kurumsal müşterilere yatırım bankacılığı, finansal danışmanlık, finansal yönetim, vb. finansal servisler sunan ve 1869 yılında kurulan şirketin merkezi New York'ta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön