23 / 05 / 2024

rusya ilk bedava arazilerini verdi

rusya ilk bedava arazilerini verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı, ülkenin uzak doğusunun kalkındırılması ve nüfusunun arttırılması amacıyla halka bedava arazi verilmesini kanun uyarınca, ülkede ilk bedava araziler sahiplerini buldu.

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Dünyaya bir ilk! Dolara karşı oluşturulan ortak para birimi BRICS’in banknotu yayımlandı!

Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, Birleşik Arap Emirlik'li mevkidaşına sembolik BRICS banknotu hediye etti. Bu sayede, ilk sembolik BRICS banknotu görücüye çıktı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 5 ayda 6,5 milyar dolarlık iş aldı!

Müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği 96 projenin tutarı 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Projelerde yüzde 20,4’lük oranıyla Rusya ilk sırada yer aldı.

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 60 arttı!

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 258,4 milyon dolara çıktı.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Damacana sularda duyanları hayrete düşüren kampanya! Üstelik ilk 10 siparişten 5’i bedava! Duyunca şok olacaksınız!

Damacana su kullananları müjdeli haber geldi. Damacana su fiyatları insanların cebini yakarken Erikli’den yeni kampanya geldi. Kampanyaya göre, ilk 10 siparişten 5’ini bedavaya getirebilirsiniz. İşte Erikli kampanya detayları…

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan OPEC+ ittifakı 2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanma kararı aldı. Toplantının amacının ise fiyatlarda son zamanlarda yaşanan düşüşü durdurmak…

McDonald’s’tan doyuran haber! 1 menü alana 1 menü bedava günleri başladı

McDonald’s’tan kaçırılmayacak fırsat… 15 Ekim 2022 tarihine kadar 1 menü alana 1 menü bedava kampanyası başladı. Fast food deyince dünyada ilk akla gelen markalardan biridir McDonald’s… Şimdi öyle bir kampanya haberi duyurdu ki kaçacak gibi değil. 1 Eylül’de başlayan bir menü alana bir menü bedava k

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

rusya ilk bedava arazilerini verdi Haberi

rusya ilk bedava arazilerini verdi

Putin mayıs ayında Rusya vatandaşlarına toprağı işlemek koşuluyla kişi başına 5 yıl süreyle 1 hektarlık arazi tahsis edilmesini öngören bir kanun imzalamıştı. Bu bağlamda pilot alan olarak belirlenen Rusya’nın Çin sınırındaki 50 bin hektar tarım arazisine, 500 bin hektar ormana sahip Arhanskiy bölgesinde üç aileye bedava arazi verildi.

Interfax ajansına konuşan Mülkiyet Bakanlığı yetkilisi “İlk üç başvuru uzun yıllardır arıcılıkla uğraşan bölge sakinlerinden geldi. Yetkililer arazilerin verilmesini onayladı ve arazi sınırları kayıt altına alındı” dedi.

Yetkili, ücretsiz arazi için iki başvurunun daha işlem sürecinde olduğunu belirtti.

Bu arada program dahilinde arazi verilmesi planlanan Yakutistan valiliği de talep edilmesi halinde hükümet tarafından öngörülen 1 hektarın yanı sıra, 2.5 hektar daha arazi verecek.



Sputnik...