06 / 05 / 2024

rusya inşaatlar koronavirüs

rusya inşaatlar koronavirüs

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, ekonomik kalkınma planında inşaat sektörünün kilit role sahip olduğunu belirtti ve inşaat prosedürlerini hızlandırmak için 100’den fazla yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine dikkat çekti...

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor...

Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları petrol fiyatlarını düşürdü!

Çin, bugün Şanghay şehrinde Covid-19 salgınının başlamasından bu yana en kapsamlı kısıtlamaları uygulamaya başladı. Petrol fiyatlarında ise Çin'in Şanghay kararının ardından talebin düşeceği endişeleri nedeniyle düşüşe geçti. İşte ayrıntılar...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe normalleşme başladı. Stokların erimeye başladığını söyleyen sektör temsilcileri yeni konut inşaatlarının başlayacağını dile getirdi. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

rusya inşaatlar koronavirüs Haberi

rusya inşaatlar koronavirüs

Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, ülkedeki inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Husnullin, "Rusya’da koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle inşaat sektöründe iş hacmindeki düşüş yüzde 10’u bulabilir" dedi.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; Instagram üzerinden canlı yayında açıklama yapan Husnullin, “Rusya genelinde inşaat hacminde yüzde 10 düşüş yaşanması riski var. Ancak bu riskleri hafifletmek için aktif olarak çalışıyorum. Hala şans var” diye konuştu.

Ekonomik kalkınma planında inşaat sektörünün kilit role sahip olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, inşaat prosedürlerini hızlandırmak için 100’den fazla yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtti.

Moskova’da merkezde ve il genelinde inşaatlar, kamusal amaçlı istisnai projeler hariç, 13 Nisan'da durmuştu. Resmi verilere göre, Rusya genelinde satın aldığı konutun inşaatının bitmesini bekleyen kişilerin sayısı 736 bin olarak belirtildi. 

Husnulin, federal bölgelerde konut talebinin düşüşe geçtiğini,...