29 / 04 / 2024

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Ekonomist Erhan Aslanoğlu, Rusya krizin derinleşmesi ve inşaat sektöründe projelerin iptal edilmesi durumunda inşaat sektörünün kaybının da yıllık 4,5 milyar doları bulabileceğini söylüyor

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Arçelik TKM 9961 B Telve 1100 W İkili Türk Kahve Makinesi yüzde 11 indirimde! İşte Arçelik 13 Mart 2023 fiyat listesi

İndirimli ürün arayışında olanlar Arçelik TKM 9961 B Telve 1100 W Bakır İkili Türk Kahve Makinesi yüzde 11 indirimle satışa sunuldu. Peki kahve makinesi nerede ne kadara satılıyor? 

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı deprem fırsatçılarına göz açtırmayacak! Fırsatçılara ağır yaptırımlar geliyor!

Ticaret Bakanlığı, deprem felaketi sonrası vatandaşların mağduriyetini suistimal ederek ihtiyaç duyulan ürünlere fahiş zam yapanları yakın takibe aldığını ve gerekli yaptırımların yapılacağını açıkladı.

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Gelişen bazı ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, TL’nin, ABD Doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. Türk Lirası, 2023 yılının başından bugüne kadar dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer yitirdi.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Bir hafta sonra, Rus doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına taşıması planlanan Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi Rusya tarafından askıya alındı.


Rusya doğal gaz akışını keser mi, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer reaktör projesi durdurulur mu gibi sorular da Türkiye nezdinde endişe yarattı.


Uçak krizinin faturası henüz enerji sektörüne kesildi denilemez, ancak inşaat, tekstil ve turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerin krizden etkilendiğine şüphe yok.


Bugün itibarıyla Rusya, Türkiye’ye uygulayacağını açıkladığı yaptırımları da yürürlüğe sokuyor. İlk etapta daha sınırlı olan yaptırımların kapsamı da genişletildi.


Rusya’dan gelen son açıklamalar ışığında ambargolar şu kalemleri kapsıyor:


-Türk firmaları Rusya’da bina inşa edemeyecek, mimarlık ya da tasarım faaliyetlerinde bulunamayacak


-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya’da seyahat ve otelcilik sektörlerinde çalışamayacak


-Türk firmalarına devlet ve belediye ihalelerine girme hakkı verilmeyecek, firmalar ormancılık...