09 / 05 / 2024

rusyada ekonomi ne durumda

rusyada ekonomi ne durumda

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatın artırıldığı açıklandı. Buan göre, yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artış ile 3 bin 250 TL'ye kadar yükseltildi.

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

Enflasyonda en düşük artış konutta! Vatandaş enflasyonla ilgili ne diyor? Ekonomi nereye gidiyor?

Reel araştırmacı uzun vade yatırımcı temel analist Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına değinerek "Bu rakamlar sizce ekonominin geleceği için ne anlama geliyor? Yorumlarınızı bekliyorum" dedi. İşte gelen o yorumlar...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Gram altın 2 bin TL'yi görecek mi? Altın fiyatları ne kadar? İşte son gelişmeler...

Dünden bugüne altın fiyatları yukarı doğru seyrederken altın fiyatlarında son durum yatırımcıların ve vatandaşların piyasa ve ekonomi takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte 6 Ağustos 2023 Pazar günü gram, çeyrek, yarım ve ons altın fiyatları...

Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu 'Gordiyon düğümü'ne benzeterek faiz artışının önemini vurguladı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, faizin hızlı veya yavaş artırılmasının bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Ekonomi uzmanından kritik açıklama! Dolar daha ne kadar çıkacak? 

Ekonomi uzmanı Remzi Özdemir, dolar kurunun denetimli bir şekilde yükseliş yaşayacağını ve belirli bir tarih söyleyerek dolar kurunun 24 TL civarında tutulacağını ifade etti. İşte detaylar.

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Ünlü ekonomistten çok konuşulacak senaryo: Seçim sonrası ekonomi ne olacak?

Ekonomist Oğuz Oyan, ikinci tur seçimlerinin ardından döviz kurlarında yaşanması muhtemel senaryoları ele aldı. Oyan, "Mevcut ekonomi politikası ederse, bu ülkenin bir döviz krizinin yanında ödemeler dengesi krizine de neden olma ihtimali vardır" dedi.

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Türkiye'de hemen hemen herkes tarafından heyecanla açıklanması beklenen asgari ücrete ara zam için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Şimdi herkesin aklında şu soru var;  asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama geldi.

rusyada ekonomi ne durumda Haberi

rusyada ekonomi ne durumda

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve mali istikrara karşı riskler nedeniyle faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.


Bankadan yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren geçerli olarak gecelik refinans faiz oranları yüzde 5,50'den yüzde 7,00'ye çıktı.  Açıklamada, faiz artırımının geçici olduğu ifade edilirken, 14 Mart'ta yeni bir faiz toplantısının yapılacağı belirtildi.


Rus Rublesi Dolar Karşısında Rekor Seviyeye Ulaştı


Rus rublesi Ukrayna gerilimi ile zayıflarken dolar karşısında 37.00 ile rekor seviyeye geldi. Karar sonrasında Rusya Merkez Bankası, rublenin döviz sepeti karşısında hareket bandını 35,20-42,20'den 35,40-42,40 seviyesine genişletti. Ruble euro karşısında, 50.99 ile tüm zamanların rekor seviyelerini test ediyor. Rus rublesi Şubat'ta yüzde 2,7 değer kaybetmişti. Yılbaşından beri ise yüzde 9,6 düştü.


Rusya'da MICEX endeksi yüzde 7,9 düştü, bu 2009 yılından...