17 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tüneli uzunluğu

Sabuncubeli Tüneli uzunluğu

Evliya Çelebi'nin 'Korkunç Sabuncubeli' dediği geçidi by-pass edecek Sabuncubeli Geçidi'nin inşaatına yeniden başlanıyor. Binali Yıldırım'ın en önem verdiği projelerden biri olan tünelin çalışmaları aralıkta durmuştu.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Gerede Tüneli devreye girdi!

4,5 metre çapında olan ve 31 bin 592 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tüneli Gerede Sistemi tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Gerede Tüneli’nde sona yaklaşıldı!

Tarım ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi’nde sona geliniyor.

GAP Tüneli yeniden başlıyor!

GAP projesinin en önemli kanallarından Silvan Tüneli’nde çalışmalar başladı. 3.5 yılda tamamlanacak tünelin uzunluğu 13 kilometre olacak şekilde planlandı.

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek!

150 milyon TL’ye mal olan Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek. Tünelin 8 Eylül Cuma gecesi Binali Yıldırım’ın katılımıyla ışık gördü töreni gerçekleşecek.

Sabuncubeli Tüneli 2018 yılında hizmete girecek!

Manisa'nın kurtuluşu ile İzmir'in kurtuluşunun bağlandığı gece, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde 'Işık Gördü' töreni gerçekleştirilecek.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

Eğribel Tüneli'nin yüzde 50'si tamam!

Türkiye'nin en büyük üçüncü, Karadeniz Bölgesi'nin ise ikinci en uzunu olacak olan Eğribel Tüneli'nin yüzde 50'si tamamlandı. Eğribel Tüneli'nin uzunluğu 11 bin 800 metre.

Ovit Tüneli 2017 sonuna yetişecek!

Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak Ovit Dağı geçidinde geri sayım başladı. Doğu Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak olan tünelin 2017 sonuna yetişmesi planlanıyor.

Sabuncubeli Tüneli uzunluğu Haberi

Sabuncubeli Tüneli uzunluğu

Evliya Çelebi'nin 'Korkunç Sabuncubeli' dediği geçidi by-pass edecek Sabuncubeli Geçidi'nin inşaatına yeniden başlanıyor. Binali Yıldırım'ın en önem verdiği projelerden biri olan tünelin çalışmaları aralıkta durmuştu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın en önem verdiği projeler arasında yer alan, iki tüpten birinin güzergahındaki heyelan nedeniyle güzergahı değiştirilen, Sabuncubeli Tüneli'nin yapımına yeniden başlanacak. Manisa ile İzmir'in arasında yer alan ve iki kent arasındaki seyahatinde Evliya Çelebi'nin "Korkunç Sabuncubeli" dediği geçidi by-pass edecek tünel inşaatı, 2014 yılının Aralık ayı içerisinde yüklenici Koçoğlu Şirketler Grubu'nun iflas etmesi nedeniyle durdu. 


KALYON İNŞAAT YAPACAK 


Tünel inşaatının devam etmesi için geçen 26 Mayıs'ta yapılan ihaleyi kazanan Kalyon İnşaat adlı firmaya yer teslimi yapıldı. Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, tünel inşaatının...