19 / 05 / 2024

Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa

Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa

Sadrazaman Amcazade Hüseyin Paşa'nın 1698 yılında Anadoluhisarı'nda yaptırdığı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, 1995 yılında devrilen bir sobadan çıkan yangın sonucu önemli bir ölçüde hasar görmüş.

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı neredeyse kül olacakmış!

1995 yılında mülkiyeti Köprülü Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, birkaç sarhoşun ısınmak için yaktığı soba yüzünden kül olma tehlikesi atlatmış.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı büyük tehlike atlatmış!

Sadrazaman Amcazade Hüseyin Paşa'nın 1698 yılında Anadoluhisarı'nda yaptırdığı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, 1995 yılında devrilen bir sobadan çıkan yangın sonucu önemli bir ölçüde hasar görmüş.

1991 yılında Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş!

1991 yılında Anadoluhisarı'ndaki tarihi Sadrazam Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalı ve Divanhanesi yok olmak üzereymiş. Karlofça Antlaşması'nın da imzalandığı tarihi yapı, yetkili kişilerin ilgisini bekliyormuş.

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek!

Anadolu Hisarı'nda yer alan 300 yıllık İstanbul'un en eski sivil mimari örneği Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek. Yalı restorasyon sonrası Ali Ağaoğlu'nun konutu mu olacak yoksa butik otel mi yapılacak belli değil.

Ali Ağaoğlu Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı restore edecek!

Anadolu Hisarı'nda yer alan 300 yıllık İstanbul'un en eski sivil mimari örneği Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek. Ağaoğlu yakın zamanda bir gazeteye verdiği demeçte yalıya kendisinin taşınacağını ifade etmişti.

Hüseyin Aslan: Bayraklı'da gökdelen ve AVM'lere izin vermem!

AVM'lere izin vermeyiz DSP Bayraklı Belediye Başkan adayı Hüseyin Aslan, ilçede AVM ve gökdelenlere izin vermeyeceğini söyledi DSP Bayraklı Belediye Başkan adayı Hüseyin Aslan, Bayraklı Sevgi Yolu'nda vatandaşlara seslendi...

Hüseyin Aslan, Bayraklı'nın sorunlarına değindi!

Kentsel dönüşümü korkulu rüya olmaktan çıkaracağını söyleyen DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada " Kooperatifçiliği biliyoruz. Geçmişimiz ve yaptıklarımız bunun garantisi " dedi

Hüseyin Kotan hurdalardan evine kalorifer sistemi kurdu!

Hüseyin Kotan: "Hurda malzemelerle kurduğum sistem sayesinde 1,5 ton kömürle hem tüm evi ve garajı ısıtıyor hem de 24 saat sıcak su ihtiyacımızı karşılıyoruz" dedi

Hüseyin Mutlu Akpınar: Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçimleri açık ara farkla kazanacaklarını ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçe yaratacaklarını söyledi. Akpınar 'Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm' dedi...

Rıza Hüseyin Erkanlı kimdir?

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, iş hayatına üniversite son sınıfta, kurduğu inşaat şirketi ile giriş yaptı. Peki Rıza Hüseyin Erkanlı kimdir? İşte biyografisi...

Hüseyin Aslan Bayraklı'da satışa çıkarılan arsalara tepki gösterdi!

DSP Bayraklı Belediye başkan adayı Hüseyin Aslan, “Seçime bir ay kala bu tür satış, hem etik hem de doğru değil. Alelacele yapılan bu satışların sonucu, genellikle suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” dedi...

Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa Haberi

Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa



300 yıllık yalı kül oluyordu!


    ANADOLUHİSARI'nda tarihe yaklaşık 300 yıldır tanıklık eden, 1699 Karlofça Anlaşması müzakerelerinin yapıldığı, Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, devrilen bir sobadan çıkan yangın sonucu önemli bir ölçüde hasar gördü. 

    Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa'nın 1698'de yaptırdığı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, yüzyılı aşkın bir süredir kaderine terk edilmişti. Metruk görünümüne rağmen İstanbul Boğazı'nı süsleyen seçkin eserler arasında sayılan Körfez Caddesi, 45 numaradaki yalıda, önceki gün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Evsiz bazı kişilerin barındığı, çökmeye yüz tutan bir bölümde yakılan sobanın devrilmesi sonucu çıktığı bildirilen yangın, itfaiyenin çabalarıyla tüm binayı sarmadan söndürüldü.

   ...