12 / 05 / 2024

safa apartmanı davası

safa apartmanı davası

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde yıkılan, 20 kişinin hayatını kaybettiği Safa aparatmanının sahibi Nezir Baş'ın tutuksuz yargılandığı davanın, beşinci duruşması görüldü. Van depreminde yıkılan Safa apartmanı davası yine ertelendi...

Van depreminde yıkılan Safa Apartmanı davasında tahliye kararı!

Van'da meydana gelen ilk depremde yıkılan 20 kişinin yaşamını yitirdiği Safa Apartmanı'nın sahibi Nezir Baş, tahliye edildi.

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı davasında 1 tahliye!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davada 1 kişi tahliye edildi.

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Rıza Bey Apartmanı davası sanıklarından kağıt üzerinde imza savunması!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası sanıkları "kağıt üzerinde imza" savunması yaptı...

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Van Depremi'ndeki 'Işık Apartmanı' davası 10 yıl sonra sonuçlandı!

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Işık Apartmanı davası sonuçlandı.

safa apartmanı davası Haberi

safa apartmanı davası

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sağlık sorunları nedeniyle ilk duruşmada serbest bırakılan Baş ile müştekiler katılmadı.


Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Mustafa Aladağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden sonra Van'a yaptığı bir ziyaret sırasında "Safa apartmanında kolon kesildiği" yönünde bir konuşma yaptığını öne sürerek, mahkemenin, Başbakanlık'tan bu konuda herhangi bir evrak ya da bilgi olup olmadığının sorulmasını talep etti.


Mahkeme heyeti ise müşteki vekili Aladağ'ın talebinin reddine, dosyanın, Ortadoğu Teknik Üniversitesinden seçilecek en az doçent düzeyinde uzman hukukçu, mimar ve mühendis bilirkişi heyetlerine "kusur durumu yönünden rapor aldırılması" amacıyla Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek, dosyadaki eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Kentte 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin...