21 / 05 / 2024

sağlam binaya çürük rapor

sağlam binaya çürük rapor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kuruluşu olan Tektaş Kentsel Dönüşüm İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, sağlam binalara çürük raporu veren yetkisiz firmalara karşı vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı. İşte merakla araştırılan o yerler...

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. Ataşehir'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Sağlam tarafından kuruldu.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Aleyna Sağlam tarafından kuruldu.

‘Kripto paralar, kısa sürede en fazla kazanç sağlayan yatırım aracı oldu’

Bitcoin, hafta sonu yüzde 5’den fazla yükselerek yatırımcılarını morallendirdi. Bu sayede, kısa sürede en çok getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

İşte en yüksek reel getiri sağlayan yatırım araçları!

TÜİK, 2023 Mart ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını paylaştı. Açıklanan verilere göre aylık maksimum reel getiri külçe altın olurken, finansal yatırım araçları yıllık bazda değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi, yatırımcısına maksimum reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kay

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Görkem Gökçe ve Ali Paslı ortaklığında kuruldu.

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması geldi. Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

Beklenen büyük İstanbul depreminde, zemini en sağlam ilçeler, uzmanı tarafından tek tek açıklandı. Peki depremde en güvenli zemine sahip o ilçeler hangileri?

sağlam binaya çürük rapor Haberi

sağlam binaya çürük rapor

Kentsel dönüşüm süreci ile başlayan yapılardaki risk tespiti çalışmaları merpen altına düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kuruluşu olan Tektaş Kentsel Dönüşüm İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, sağlam binalara çürük raporu veren yetkisiz firmalara karşı vatandaşları uyardı.

Kentsel dönüşüm süreci kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki verilmeyen şirketler, değerli bölgelerdeki binalara riskli yapı raporu vererek rant elde ediyor. Özellikle değerli bölgelerdeki fırsatçıların riskli yapı raporu hazırlatarak vatandaşların kandırıldığına dikkat çeken bakanlığın yetkili kuruluşu Tektaş Kentsel Dönüşüm İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşların bu konuda dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Yıkım için bakanlık onayı gerekiyor


Risk tespiti için kat maliklerinden birinin tapuyla başvurmasının yeterli olduğunu belirten Hakan Çatalkaya, “Bina betonundan karot ile örnekler alınması, röntgen ile betonarme kolon – kirişlerden donatı okunması, binanın...