22 / 07 / 2024

sahibindencom konut piyasa analizi

sahibindencom konut piyasa analizi

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı! 

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziran ayında yüzde 3 yükselerek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan yapımına başlanan yeni konut sayısına ilişkin piyasa beklentisi de bu dönemde 1 milyon 300 bin olarak ifade edildi.

Yabancıya konut satışında yapılan hatanın faturası ağır oldu! Geçici olarak durdurulmalıydı!

Konut satışları düşüşe geçerken, satılık konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kaldı. Yabancılar ise konut almak yerine satışa geçmeye başladı. Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yabancıya konut satışında yapılan hatayı sosyal medya hesabından açıkladı. 

Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor: Piyasa durgun, fiyatlar ne olacak?

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatları, kira bedelleri ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor" dedi. İşte o açıklama...

Sektörden boş 600 bin konut sisteme girsin, kiralar düşsün önerisi!

Mega kent İstanbul’da fahiş kiralarda yüzde 25 köpüğün alındığını fakat buradan geriye gidiş beklenmediğini dile getiren gayrimenkul uzmanları, "600 bin boş konut sisteme girerse rekabetçi bir piyasa oluşacağını belirtiyor. 

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, nisan ayında yüzde 5,7 artış ile birlikte 1 milyon 360 bine yükselmesine karşın piyasa beklentilerinin altında kaldığı ifade edildi.

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ülkede yeni konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 8,8 artış göstererek, 693 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışı iki kişi arasında olmamalı: Araya emlakçı girerse tapuda verginin az ödenme durumu ortadan kalkar!

Konut, iş yeri ve arsa gibi gayrimenkullerin satışlarında vergisinin az ödendiği sık sık gündeme geliyor. Piyasa Analisti ve Endüstri Mühendisi Kürşad Bucak, konuya ilişkin çözüm önerisini X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o öneri ve gelen yorumlar...

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalış göstererek, 662 bine inerken, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim sonrası ekonominin seyri merak ediliyor. 88 bin takipçili Piyasa Kurdu isimli kullanıcı, X hesabından seçim sonrası konut ve otomobil piyasası ile ilgili bir değerlendirmesini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

sahibindencom konut piyasa analizi Haberi

sahibindencom konut piyasa analizi

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporu yayınlandı. Rapora göre; ülke genelinde satılık konut piyasasındaki yavaşlama devam ediyor. Raporda yer alan diğer detay ise satılık konut fiyatlarındaki yavaşlama kiralık konutlarda da devam ediyor. BETAM uzmanları raporda, gayrimenkul alıcıları ve emlakçılara yön vermek için son fiyat artışları ve piyasalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Lüks konut fiyatlarında metrekare fiyatları 12 bin TL

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayına oranla ülke genelinde 2 bin 798 TL olan ortalama satılık konut ilan metrekare cari fiyatları yıl bazında  yüzde 40 artarak 3 bin 919 TL'ye ulaştı. Üç büyük kentteki ortalama satılık konut ilan mertekare fiyatları geçen senenin aynı dönemine oranla yükselerek İstanbul’da 5 bin 200 TL, Ankara’da 2 bin...