02 / 05 / 2024

Şahinbeyin sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru

Şahinbeyin sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru

Şahinbey Belediyesi'nin, dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan ve 1000 konuttan oluşan Mavikent Konutları 4’üncü etaba, 30 bin 724 kişi başvurdu. Mavikent 5 de devam ediyor.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Sosyal konutlar için bütçeye 16 milyar TL eklendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı açıklamasında, sosyal konut finansmanından deprem konutlarındaki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili bilgi verdi.

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.

TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?

TOKİ sosyal konutların ödeme şekli her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan memur maaş artış oranına göre değişecektir. Durum böyle olunca vatandaşlar, TOKİ aylık ödemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor.

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

TOKİ Esenler başvuru ne zaman 2022?

TOKİ sosyal konutlarına hala yoğun bir ilgi var. En fazla konut İstanbul’da inşa edileceği açıklanmıştı. Peki TOKİ Esenler başvuru ne zaman 2022? İşte o detaylar!

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

Mersin Silifke’de sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi!

Silifke'de yapımı tamamlanan sosyal konutların teslimi için tören düzenlendi. Düzenlenen törende konutların sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutlarına yönelik açıklama!

Sosyal medya üzerinden 2021 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde inşa edilen afet konutlarına ilişkin açıklama yaptı. 

Çanakkale'nin gündeminde sosyal konutlar var!

Çanakkale Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili son durum tartışıldı. 

Çanakkale'nin gündemi sosyal konutlar!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi dahilinde kah sahipleri ile bir araya geldi. 

Van Başkale ve Saray'da depremzedeler konutlarına sonbaharda kavuşacak!

İran'da 23 Şubat 2020 tarihinde yaşanan depremde Van'ın Başkale ve Saray ilçelerindeki evleri yıkılan depremzedelerin kalıcı konutlarına sonbaharda kavuşması planlanıyor.

Muhammet Kaynar'dan İstanbul'daki sosyal konut tahsisi iddiasına ilişkin açıklama!

AKP'li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, "Tarık bey Çarşamba günü sosyal konutların İstanbul dışında oturanlara tahsis edildiğini söyledi. Bu iddiayı ispata davet ediyorum" dedi. 

Şahinbeyin sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru Haberi

Şahinbeyin sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verebilmek için yaptırılan Mavikent Konutları 4’üncü etabın kayıtları sona erdi. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kayıtların başladığı 21 Mayıs tarihinden itibaren belediye hizmet binasında büyük yoğunluğa neden oldu. 40 gün süren ön kayıt işleminde Mavikent’ten konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar nüfus cüzdanları ile Şahinbey Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Ön başvuruda üzerinde taşınmaz mal bulunan vatandaşlar elenirken, herhangi bir taşınmaza sahip olmayan vatandaşların başvuruları ise gelir incelmesi yapılmak üzere kabul edildi.  


Daha önce dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı Mavikent Konutlarıyla 2 bin 340 dar gelirli aileyi ev sahibi yaptıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğu,  projenin devamı olan Mavikent 4’üncü etap...