02 / 05 / 2024

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler ilçesinin iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, "En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

Konut fiyatları katlandı, dolandırıcılıklar arttı!

Konut fiyatları artınca, dolandırıcılıklar da çoğaldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, internet üzerinden hayali ilanlarla vatandaşların dolandırıldığını dile getirdi.

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının ardından konut fiyatları arttı. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zamlandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indiriminin müteahhitlere yaradığını belirtti.

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalarda patlama!

Konutunu daha yüksek fiyatla kiraya vermek için mevcut kiracısını çıkaran mülk sahibi sayısı arttı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Gidişata baktığımızda mahkemelerin kilitleneceğini, herkesin birbiriyle davalık olmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Konut ve arsa fiyatları 2,5 kat arttı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir’in birçok ilçesinde imarlı arsaların, deprem ve koronavirüsün etkisiyle son 1 yıl içerisinde daha da değerlendiğini anlattı.

Gayrimenkulde tercihler değişti!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşların tercihinin bahçeli müstakil evler olduğunu belirtti.

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinden sonra evleri hasar gören vatandaşlar konut arayışına girdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, "Bayraklı ve Bornova’da bir güvensizlik söz konusu. O bölgelerden bir kaçış var. Vatandaşın ve emlakçıların elindeki kiralık daireler kalmadı" dedi.

İzmir'de ev kiraları tartışması! Fiyatlar artmadı! 

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 20 oda başkanı ile yaptığı görüşmede fiyat artışının yaşanmadığının kendisine aktarıldığını belirtti.

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Haberi

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Oda binasında yapılan ziyarete oda yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler ve oda başkanı Selçuk Başak’ta katıldı. Yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını söyleyen Başkan Başak, şehir merkezi başta olmak üzere artık ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmalarına şehrin ihtiyacı olduğunu ifade ederek, belediyelerin yanı sıra özel sektör ve devletin de kentsel dönüşüm konusunda çalışmalara katılması gerektiğini söyledi.

ERENLER İYİ ÖRNEK

Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti olarak seçim öncesi vaatleri yerine getiren bir parti olduklarını belirterek, “Seçim öncesi verdiğimiz 3 aylık dönemi kapsayan vaatlerimizin çoğunu gerçekleştirdik, ben ve arkadaşlarımız gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak ise çalışma yapabiliriz ama halkımız birşeyleri görmek istiyor, bu konuda kentsel dönüşüme Erenler iyi bir örnek” dedi.



Yeni...