01 / 05 / 2024

sakarya güçlendirilen bina sayısı

sakarya güçlendirilen bina sayısı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

TÜİK 2023 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre, bina ruhsatlarının yüzde 43,3 oranı 'bir daireli ikamet amaçlı binalar' için alındı.

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Samsung Galaxy S23 FE'nin İşlemcisi Sızdırıldı: 9 Çekirdekli İşlemci ve AMD Grafik Arabirimiyle Geliyor!

Samsung, uygun fiyatlı Galaxy S23 FE modeli için Exynos 2300 işlemciyi tercih etti. 9 çekirdekli işlemci, AMD'nin RDNA2 mimarisiyle güçlendirilen grafik arabirimi ve üçlü kamera dizilimi öne çıkıyor.

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Yamaha Tracer 9 GT fiyatları ne kadar? Tracer 9 GT fiyat listesi 30 Ekim 2022 fiyat listesi!

Elektronik yarı aktif süspansiyonla güçlendirilen ve seçkin teknik özelliklerle dikkat çeken Yamaha Tracer 9 GT fiyatları ne kadar? Tracer 9 GT fiyat listesi 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Süpürme ve silme işlemini aynı anda yapan Tineco FLOOR ONE S3 kablosuz süpürge 23 Eylül 2022 fiyat listesi…

Zamandan tasarruf sağlamak için üretilmiş Tineco FLOOR ONE S3, evde çok işinize yarayacak. Hem ıslak hem kuru süpürme işlemi yapan Tineco FLOOR ONE S3, aynı zamanda kablosuz bir süpürge. Yapay zekâ ile güçlendirilen FLOOR ONE S3 şimdi tanışma fiyatıyla 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

sakarya güçlendirilen bina sayısı Haberi

sakarya güçlendirilen bina sayısı

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin izlerini silen Sakarya, adeta yeniden doğdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin etkilendiği Marmara Depremi'nde binlerce konut ve iş yeri de hasar gördü.

Depremden en fazla zarar gören şehirler arasında bulunan Sakarya'da oluşturulan ve "yeni yerleşim bölgesi" olarak nitelendirilen Camili, Korucuk ve Karaman mahallelerindeki konutlar, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı.

Sakarya Valiliği ve resmi kurumları barındıran kampüs de yeni yerleşim bölgesine yapıldı. Belediye tarafından alınan kararla da çok katlı binalara ruhsat verilmeyen şehirde olası depremleri daha az kayıpla atlatabilmek için yatay kentleşme modeli yürütülüyor.

- "Vatandaşların bilinç düzeylerinin artırılması gerekiyor"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Anadolu Ajansı muhabirine,...