10 / 05 / 2024

Saklıkent HES yürütmesi

Saklıkent HES yürütmesi

DANIŞTAY 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarında yer alan, önemli bir turizm merkezi ve doğal cennet olarak nitelendirilen Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Dalyan Saklıkent Gayrimenkul Mağazacılık Turizm Yatırımları Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dalyan Saklıkent Gayrimenkul Mağazacılık Turizm Yatırımları Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 512 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Namlıcı ve Hamza Balcı ortaklığında kuruldu.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Atakule GYO davasında iptal kararının yürütmesi durduruldu!

Ata GYO, yapı ruhsatı işleminin iptaline dair karar aleyhine şirket ve idare tarafından yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yoluna başvurulduğu ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin kararıyla, iptal kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Saklıkent’teki kaçak inşaat yıkıldı!

Antalya'nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen yapılar jet hızıyla yıkılıyor. Bölgede en hakim noktada yükselen kaçak inşaatın yıkımı tamamlandı.

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaretine uğrayan Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Saklıkent HES yürütmesi Haberi

Saklıkent HES yürütmesi

Saklıkent Milli Parkı sınırında Eşen Çayı üzerinde Kiler Holding bünyesindeki Ekol Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulmak istenen Burgular Gebeş HES projesine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Aralık 2008’de üretim lisansı verildi. Projeyle ilgili hazırlıklarını tamamlayan firma, ÇED sürecinde yöre halkının tepkisiyle karşı karşıya kaldı.


Yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan Saklıkent Kanyonu ve çevresinin projeden olumsuz etkileneceğini düşünen yöre halkı çok sayıda eylem yaparak tepkilerini ortaya koyarken, 25’e yakın köy ve belde belediyesinin muhtar ve belediye başkanlarının da katılımıyla HES projesine karşı dava açıldı.

Su Kullanım Hakkı Anlaşması ve üretim lisansının iptalinin yanı sıra ÇED Olumlu kararının da iptali istemiyle açılan davalar sürerken, yöre halkının yoğun tepkisi üzerine firma, 30 Nisan 2013 tarihinde EPDK’ya başvurarak üretim lisansının iptalini ve bu...