29 / 04 / 2024

Salim Taşçı konut teşviği

Salim Taşçı konut teşviği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyenlere birikimlerinin yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıklayınca dar gelirli vatandaşlar ve inşaat sektörü için yeni bir umut kapısı doğdu.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Onikişubat Belediyesi'nden Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak.

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

Şehrin Evleri 2. Etap'ta son 3 konut! Teslimler çok yakında!

Şehrin Evleri 2. Etap'ta teslim aşamasına gelindi. Projede satışta olan son 3 konut kaldı. Peki Şehrin Evleri 2. Etap'ta konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar ve yeni konut sayısı...

Salim Taşçı konut teşviği Haberi

Salim Taşçı konut teşviği

Konut desteğinin ev almak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı Salim Taşçı, konut piyasasının canlanması için sadece bu uygulamanın yeterli olmadığını, tapu harçlarının düşürülmesi gerektiğine dikkati çekti. 3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ilk konutunu alacaklara verilecek devlet desteği için en az 3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor.


Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk konutunu alacak olan vatandaşlara birikimlerinin yüzde 15'i oranında karşılıksız devlet desteği verileceğini açıkladı.


Söz konusu destek kapsamında ilk evini konut kredisi ile satın alacak vatandaşlar bankada 'konut hesabı" açacak ve tasarruflarını bu hesapta muhafaza edecek. Devtet ise vatandaşın açtığı konut hesabına...