07 / 05 / 2024

Samsunda konut fazlası var mı

Samsunda konut fazlası var mı

KENTİMİZ Samsun, yıllar öncesi şehirleşme anlayışımız gereği doğubatı istikametinde gelişme mehilindeydi.. Bunda en önemli faktör Atakum'un, Samsun'un yeni yüzü, sayfiye ve turizm merkezi olarak öne çıkması kabul edilebilirdi..

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Konut kredilerinin yarıdan fazlası 4 şehirde!

Bankalar tarafından kullandırılan konut kredileri 9 ayda yaklaşık olarak 80 milyar lira artarak 280 milyar liraya yaklaşırken, kredilerin yüzde 52,5'i İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da kullanıldı...

Türkiye'nin kuzeyi krediyle doğusu nakitle konut alıyor!

Bingöl ve Muş gibi Doğu kentlerindeki konut satışlarının yüzde 90’ından fazlasında nakit kullanıldığını dile getiren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, ipotekli satış oranının en yüksek olduğu illerin ise Artvin ve Ardahan olduğunu belirtti.

Devlet konut krizine el koyuyor!

Hükümet, satılmayı bekleyen yaklaşık 3 milyon adet konut için düğmeye bastı. 2020'de oluşturacak sistemle hangi bölgede ne kadar arz fazlası konut olduğu ortaya çıkarılacak...

Arz fazlası konut stoku müteahhitleri zor durumda bıraktı!

Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazarı olan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında, konut sektöründeki arz fazlası üretimi ele aldı…

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

Ankara'da 100 binin üzerinde konut fazlası var!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu ifade etti...

Kiralar konut fiyatları ile yarışıyor! 

Artan konut kiraları konut fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Konut faiz oranları yükseliyor, kredi almak fazlasıyla zorlaştı.  

Konut sektörü orta gelir grubuna yönelik proje üretecek!

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Sektör temsilcileri tarafından, konut sektörünün özellikle orta gelir grubuna yönelik projelere daha fazla ağırlık verilmesi, üretim fazlası sorunun çözülmesi bekleniyor.

Yeni gelişen ilçelerde konut fiyatları yükseldi!

Konut piyasasında stok fazlasının getirdiği rekabet, fiyatları da etkiledi. İstanbul’da son 6 ayda en çok düşüş Fikirtepe, Kartal, Bağdat Caddesi, Ataköy, Tuzla, Beykoz ve İstinye’de hesaplandı. Mahmutbey, Şerifali, Ispartakule ve Beylikdüzü ise değerini artırdı...

Samsunda konut fazlası var mı Haberi

Samsunda konut fazlası var mı

KENTİMİZ Samsun, yıllar öncesi şehirleşme anlayışımız gereği doğubatı istikametinde gelişme mehilindeydi.. 

Bunda en önemli faktör Atakum'un, Samsun'un yeni yüzü, sayfiye ve turizm merkezi olarak öne çıkması kabul edilebilirdi.. 

70'li yılları hatta 80'ler ortasına kadar Atakum'u bilenler ilçenin öncelikle şimdiki Atatürk Bulvarı (Bafra Şosesi) ile deniz arasındaki bölümde geliştiğini bilirler.. 

Yolun üstü o tarihlerde Balaç ve Alanlı köyleri sırtlarına kadar bildiğiniz tarla ve sazlıklarla kaplıydı.. 

Sonrasında kentte yaşayan önemli 3-4 ismin meslekleri gereği köylüden topladıkları arazileri konut sahasına çevirmeye başlamaları ile ilçede yerleşim yavaş yavaş her iki köyün merkezine kadar tırmanmaya başladı.. 

Türk-İş Evleri ve sonrasında muadili yapılar Atakum'da yapılaşmayı hızlandırdı.. 

Şimdilerde konut tercihi anlamında Atakum, birinci derece tercih bölgesi olarak yer alıyor.. 

1994'te ilçe belediyeleri kurulunca Canik Bölgesi'nde konutlaşma anlamında bir hamle içine girdi.. 

Denize açılıp her...