08 / 05 / 2024

Samsunda yurtlarda kalacak öğrenci sayısı

Samsunda yurtlarda kalacak öğrenci sayısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

Ocak ayı resmen zam ayı olacak. Milyonlarca emekli, dört gözle yeni yılda maaşlarına yapılacak zam oranını araştırıyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? İşte o hesaplar...

ÖTV'siz araç listesi belli oldu! Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak! Araba almadan önce herkes baksın!

Binlerce kişi uygun fiyata araç satın almaya çalışıyor. ÖTV'siz araç satın almak isteyenler için indirimli araçların listesi belli oldu. Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak. İşte ÖTV'siz araçlar ve fiyatları...

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

KYK yurt ücretlerinde son dakika gelişmesi! Yurtlarda kalacak öğrenciler mutlaka baksın!

​​​​​​​KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu, müracaat edecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6 çeşit tipte öğrencilere olanak sağlayan yurtların oda fiyatları sunduğu imkân kapsamında değişiyor.

Elinde ehliyet olan herkes gelsin acil baksın. Bunu yapmayanlar ceza ödemek zorunda kalacak

Ehliyeti olan vatandaşlar hakkında flaş bir haber geldi. Bunu yapmayanlar ceza ödemek zorunda kalacak. İşte flaş açıklama.

Tapusu olanlar için son dakika duyurusu geldi! Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak!

Tapusu olanlar için adeta son dakika duyurusu geldi... Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi! Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak!

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi... Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar 19 gün sonra tam bu kadar olacak! Doları olanlar donup kalacak!

Seçim  öncesi gözler döviz kurlarına çevrildi. Milyonlarca kişi, doların ne olacağını merak ediyor. Bu kapsamda ''elimizdeki dolarları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını araştırıyor.İşte dolar 19 gün sonra tam bu kadar olacak! Doları olanlar donup kalacak!

Altında yeni rekor! Bugün altın fiyatları öyle yükseldi ki görenlerin ağzı açık kalacak! 12 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yeni bir rekorla başladı. Altının ons fiyatı 2020 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise resmen fırladı.  Bugün altın fiyatları öyle yükseldi ki görenlerin ağzı açık kalacak! 12 Nisan 2023 altın fiyatları.

Dolar 25 TL olacak diyen İslam Memiş ilk kez tarih verdi! Yapacak bir şey yok! Görenler put gibi kalacak

Altın ve Piyasa Kahini İslam Memiş,  dolar için 25 TL olacak dedi ve tarihi açıkladı. Yapacak bir şey yok! Görenler put gibi kalacak...

Gram altında asıl rekor şimdi belli oldu! O gün yeni zirve gelecek! 1.150 TL yanında sönük kalacak! Hemen bakın!

Gram altın, yeni yılın ilk işlem gününde de yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Gram altın ne kadar olacak? sorusu araştırılırken, rekor rakam belli oldu.  O gün yeni zirve gelecek! 1150 TL yanında sönük kalacak! Hemen bakın!

Samsunda yurtlarda kalacak öğrenci sayısı Haberi

Samsunda yurtlarda kalacak öğrenci sayısı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son yıllarda eğitim ve öğretim alanında yapılan yatırımlar sonucunda eğitim kenti haline gelen Samsun'da KYK yurt sayısının göreve geldiği son iki yıl içinde yüzde 75 artışla 14'e ulaştığını açıkladı.


Öğrencilerin barınma konusundaki sıkıntılarını en aza indirgemek ve öğrenim hayatları boyunca rahat etmelerini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışan KYK'nın Samsun'da yaptığı devrim niteliğindeki yatırımlar istatistiklere de yansıyor.


AK Parti iktidara geldiği tarihte Samsun'da 4 bin 272 yatak kapasitesine sahip 3 yurt bulunuyordu. AK Parti'nin yaptığı yatırımlar sayesinde Samsun'da bulunan yurt sayısı bugün itibarıyla 14'e yükselirken, yatak kapasitesi de 10 bin 188 oldu. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın göreve geldiği 2013 Aralık ayında Samsun'da 6 bin 968 yatak kapasitesine sahip 8 yurt bulunuyordu. Bakan Çağatay Kılıç,...