28 / 04 / 2024

sanayiciler inşaatçı oldu

sanayiciler inşaatçı oldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, “Sanayiciler kolay para için inşaatçı oldu” sözleri şehirlerdeki 10 yıllık değişimin fotoğrafı oldu. 2004’te başlayan inşaat hamlesiyle şehrin göbeğinde kalan fabrikalar AVM ve rezidansa dönüştü...

Kapanan inşaat şirketi sayısı 80 bini aştı! Müteahhitler ve emlakçılar zor durumda!

2023'te en çok şirket kapanan sektör inşaat oldu. Giriş çıkışın en fazla olduğu sektörde 2010 yılından bu güne 80 binden fazla şirketin kepenk indirdiği belirlendi. İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demir ne kadar oldu? 2024 inşaat demir fiyatları...

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi inşaat demirine bugün 200 TL indirim geldi. İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları ne kadar oldu? 19 Ocak 2024 demir fiyatları.

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

1 ton inşaat demiri 23 bin 500 TL oldu!

İnşaat demir fiyatları 2024 yılında rekor kırdı. 1 ton inşaat demirin fiyatı 23 bin 500 TL oldu. Peki İstanbul, İzmir, Payas, Karabük demir fiyatları ne kadar? 4 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam! Fiyatlar yerinde durmuyor! 1 ton demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün 200 TL zam geldi. Son zamanlarda yükselişe geçen demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zammın ardından 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 1 Kasım 2023 demir fiyat listesi. 

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

sanayiciler inşaatçı oldu Haberi

sanayiciler inşaatçı oldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, “Sanayiciler kolay para için inşaatçı oldu” sözleri şehirlerdeki 10 yıllık değişimin fotoğrafı oldu. 2004’te başlayan inşaat hamlesiyle şehrin göbeğinde kalan fabrikalar AVM ve rezidansa dönüştü...



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, yatırımların sanayiden inşaata yönelmesini eleştiren sözleri, sanayi kesiminde ve gayrimenkul sektöründe yankı buldu.Babacan dünkü Milliyet’te yer alan ifadelerinde, “Sanayi yatırımlarından para kazanmaya başlamak 5-6 yıldan önce mümkün olmuyor, buna karşılık AVM ya da lüks konut projesi hemen tamamlanıp satılıyor. İmar mevzuatı nedeniyle dikey yapılaşma arttı. 2-3 katlı yapılara izin verilen bir bölgede, çok katlı binalara izin veriliyor. Bu durum hem şehirleri çirkinleştiriyor, hem kolay ve hızlı para kazanma kapısı açıyor, hem de rantın da adil dağıtımı konusunda bizde kuşkular uyandırıyor. Bunlara el atmak gerekiyor” demişti.

10 yılda silüet...