28 / 04 / 2024

şantiyeler durdu mu

şantiyeler durdu mu

Korona etkisiyle inşaat sektöründe de değişimler yaşandı. Konut projelerinde değişmeler olacağını söyleyen uzmanlar, artık home ofislere, bahçeli ve balkonlu evlere talebin artacağını ifade ediyor.

İstanbul’daki şantiyelerin virüs raporu!

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş) İstanbul’daki şantiyelerin durumunu raporlayan ve işçilerin yeni tip Koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı iddia etti.

10 madde de şantiyelerde virüse karşı korunma yöntemleri!

DİSK Genel-İş’ten yapılan açıklamada, konut işçilerinin Covid-19 nedeniyle risk altında olduğu, tedbirlerin acilen alınması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, konut işçileriyle ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin yapılması gerekenler 10 madde de anlatıldı.

İnşaat-İş sendikasından 'İstanbul'daki şantiyeler durdurulsun' önerisi!

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

19 adımda şantiyelerde koronavirüse karşı koruma!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında şantiyelerde alınması gereken tedbirleri 19 adımda açıkladı.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? 1 gram bile altını olana şok uyarı! Bu rakama bakmayan pişman olur! 

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günkü faiz kararından önce sert gerileme göstermişti. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından sonra düşüşünü sonlandırdı. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş durdu mu? Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın fiyatları yükselir mi?

Kripto paralar haftaya nasıl başladı? Kriptolarda değer kaybı durdu mu? Yatırımcılar dikkat! 

Kripto paraların haftaya nasıl başladığı milyonlarca yatırımcı tarafından merak ediliyor. Peki kripto para piyasaları bu haftaya nasıl başladı? İşte yatırımcıların merakla araştırdığı o soruların yanıtları...

İnşaat sektöründe zamlar durdu! Güncel çimento, demir ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörüne gelen yüksek zamlar konut fiyatlarını fırlattı. Özellikle demir, çimento ve demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Fakat son günlerde demir, çimento ve beton fiyatlarında bir hareketlilik olmadı. İnşaat malzemelerine gelen zamlar durdu mu?

Barbaros Reserve-Bodrum Residences'ın inşaatı durdu mu?

Yalıçiftlik mevkiindeki Barbaros Reserve-Bodrum Residences projesinin dairelerden oluşan ikinci bölümde inşaatın durduğu iddia edildi...

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Derince'de yapılacak sahra hastanesinin inşaatı durdu mu?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Derince'de yapılması planlanan sahra hastanesinde zemin düzleme çalışmalarından sonra yaklaşık 2 haftadır herhangi bir çalışmada bulunulmaması dikkat çekti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu mu?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durdurulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...

şantiyeler durdu mu Haberi

şantiyeler durdu mu

Tüm dünyanın etkiledniği koronavirüs birçok sektörü de olumsuz etkiledi. Bu sektörler arasında inşaat sektörü bulunuyor. Şantiyeler yavaşladı, satışlar durma noktasına geldi. İşçi sayısının düştüğü malzeme sıkıntısı olduğundan bahseden sektör temsilcileri inşaatın tamamlanması için ek süre talep ediyor. Hürriyet'ten Gülsitan Alagöz'ün haberine göre; Tüketici Kanunu’na göre projelerin en çok 36 ayda bitirilmesi gerekiyor. Salgın nedeniyle bu sürede tamamlanamayacak projeler olduğunu belirten sektör temsilcileri sürenin 48 aya çıkmasını izliyor.

BIÇAK GİBİ KESİLDİ

Salgının konut satışlarına etkisi hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “Gayrimenkul sektörü 1.5 yıl sonra tam toparlanma başlamıştı, salgın başladı. Bu daha önce yaşadığımız ekonomik sıkıntılara benzemiyor, işler bıçak gibi kesildi” ifadelerini kullandı.

Satışların yanında inşaat faaliyetlerinde de yavaşlama olduğunu ifade eden Durbakayım, “İşçiler memleketine gitti, ürün tedariklerinde sorun oldu. Bu durumda işlerin geçmişte öngörülen...