25 / 08 / 2024

sapanca gölü yangın

sapanca gölü yangın

Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi...

Şişli'nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Ev sahibi ve kiracı kavgası boyut atladı.  Şişli'de izinsiz oturduğu ileri sürülen evin tahliyesine tepki göstererek yangın çıkaran 3 kişi, gözaltına alındı. 

Enka İnşaat'ın acı günü! Nejat Gül vefat etti!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu eski üyesi Nejat Gül hayatını kaybetti. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

Sarıgöl'de önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO'lar!

Fortune Türkiye tarafından bu yıl 10.su hazırlanan "Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını" listesi pek çok başarılı kadını bir araya getirdi. Listede Türkiye'nin en güçlü kadınları yer alıyor...

Salda Gölü'nün taşınan kumları eski yerine alınıyor!

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Elazığ'daki Mavi Göl apartmanının önünden geçen herkes yıkılacağını düşünürdü! 

Elazığ Gezin'de 3 dönem belediye başkanlığı yapan Fethi Aydın, "Her deprem olduğunda ilk dikkatimizi çeken bina Mavi Göl idi. ‘Acaba bir şey oldu mu’ diye sorardık. Maalesef bu sefer oldu" dedi...

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi!

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi. 2005 yılından bu yana TAV Havalimanları Holding'de farklı görevler üstlenen Güçlü Batkın, görevi Bora İşbulan'dan devraldı...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

50 Güçlü Kadın CEO listesinde inşaattan 2 isim!

Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarının konuşmacı olarak katıldığı ve ödüllendirildiği ’50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi’ Conrad Otel’de yapıldı. 

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kuğu Gölü Villaları ısınmada ezber bozuyor!

Gölbaşı'nda yer alan Kuğu Gölü Villaları’nın sakinleri, projenin özel ısınma sistemi sayesinde sadece 200 metrekarelik evin ısınma bedelini ödeyecek.

sapanca gölü yangın Haberi

sapanca gölü yangın


Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.


Gölün Arifiye kıyısında bulunan sazlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevlere Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.


Yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.


Alevlerin gölün doğu kısmındaki sazlıklarda sürdüğünü anlatan Büyük, "Etrafa sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca doğal koruma altındaki sazlıkların çok açıdan önemi var. Bu, bir kayıp ama kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu saatten sonra hava araçlarının gelişi de sıkıntılı ama mevcut imkanlarla söndürme çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmaları yapılıyor, takviye ekipler sürekli geliyor. Kısa sürede kontrol...