23 / 07 / 2024

Saraçhanebaşında define

Saraçhanebaşında define

1961 yılında Saraçhanebaşı'nda, İstanbul Belediyesi binası karşısında bulunan boş arsada Akif Paşa hazinesi aramışlar. İlgililerden gerekli izni de alan iki kişi polis gözetiminde kazı yapmışlar.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi Koruma, Yenileme ve Yaşatma projesi kapsamında, revizyona gidildiğini belirterek, 285 adet olan ticari ünite sayısı 238 adet olacak şekilde değiştiğini bildirdi.

Emlak Konut GYO, Saraçoğlu Mahallesi'ni satışa çıkarıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki konutların Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından e-ihale usulü ile çok yakında satışa sunulacağını söyledi.

Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu reklamlarında oynadığı serum kaç TL? İşte Afra'nın serumunun fiyatı...

Yalı Çapkını dizisinde canlandırdığı Seyran rolüyle son dönemin en gözde oyuncularından birisi olan Afra Saraçoğlu, Garnier'ın reklam yüzü oldu ve AHA + BHA Kömür Cilt Kusurları Karşıtı Serumun tanıtımında rol aldı.

Afra Saraçoğlu'nun reklamlarında oynadığı Garnier Siyah Serum kaç TL? İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Afra Saraçoğlu, Garnier AHA + BHA Kömür Cilt Kusurları Karşıtı Serum’un yüzü oldu. Garnier’nin yeni ürünü için objektif karşısına geçen Saraçoğlu, güzelliği ve pürüzsüz cildiyle dikkat çekti. 

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.

Meva Dekorasyon Ve İç Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meva Dekorasyon Ve İç Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meva Eda Özmen ve Uğur Saraç ortaklığında kuruldu.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm itirazlara rağmen Ankara’daki Tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ne yapılacak olan projeyle ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Proje kapsamında, tarihi mahalleye 135 konut, 304 ofis ve dükkan ile 121 odalı otel yapılacak.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Saraçhanebaşında define Haberi

Saraçhanebaşında define



Saraçhanebaşı'nda define aranıyor.


Akif Paşa hazinesini arayanlar Belediye Sarayı'nın karşısını kazmaya başladı.


Ali Haydar Yıldırım ve Ahmet Refik Öyel adında iki şahıs Akif Paşa'nın hazinesini aramaya başlamışlardır. İlgililerden gerekli müsaadeyi alan defineciler dün Saraçhanebaşı'nda yeni Belediye Sarayı'nın karşısındaki arsada kazıya başlamışlardır. Defineciler, Paşa'nın buraya birkaç küp dolusu altın gömdüğünü iddia etmekte ve küpleri önümüzdeki günlerde çıkaracaklarını söylemektedirler. Polis nezaretinde yapılmakta olan kazı halkın ilgisini çekmiş ve arsa civarını büyük bir kalabalık doldurmuştur.


Milliyet Gazetesi 17 Şubat 1961



Abdullah Kutalmış...