02 / 05 / 2024

Sarhoş binalara kazma vuruldu

Sarhoş binalara kazma vuruldu

Muğla'da en fazla kentsel dönüşüm başvurusunun yapıldığı Fethiye'de yaklaşık 30 yıl önce yapılan yan yatmış vaziyetteki şehrin merkezinde bulunan halkın 'sarhoş binalar' olarak adlandırdığı yapılar bir bir yıkılmaya başlandı.

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Ahmet Ercan üzerine basa basa konuştu! Altında fırın, pastane, pizzacı olan binalara şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran depremlerin ardından uzmanlardan peş peşe gelen uyarıları bir yenisi eklendi. Prof. Dr Ahmet Ercan, altında fırın, pastane ve pizzacı bulunan binalara çok önemli uyarıda bulundu.

İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra, İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilginin arttığını söyleyerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Piyasalar olumlu veriye odaklanmış ve piyasaları yukarı döndürme hedefine kilitlenmişti. ABD'den gelen enflasyon verisi piyasalara bu fırsatı sağladı. Piyasalarda zafer sarhoşluğu yaşanmaya başladı. Bu coşkulu ortamın riski ne? Fed ne yapacak?

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma vuruldu!

Türkiye’deki en önemli kentsel dönüşümlerden biri olan İzmit'teki Cedit Mahallesi projesinde, ekipler sahaya indi ve ilk kazma vuruldu.

Sarhoş binalara kazma vuruldu Haberi

Sarhoş binalara kazma vuruldu

Daha önce SABAH Akdeniz'in de gündeme getirdiği 1. derece deprem bölgesinde bulunan Fethiye'nin 'sarhoş binaları'nın yıkımına başlandı.


Muğla'da en fazla kentsel dönüşüm başvurusunun yapıldığı Fethiye'de yaklaşık 30 yıl önce yapılan yan yatmış vaziyetteki şehrin merkezinde bulunan, SABAH Akdeniz'in de Nisan ayında gündeme getirdiği ve halkın 'sarhoş binalar' olarak adlandırdığı yapılar bir bir yıkılmaya başlandı. Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Sokak'taki Fethiye Limanı manzarasında yer alan eğik vaziyetteki 'sarhoş binalar' boşaltılıp yıkılmaya başlandı. Yaklaşık 30 yıllık olan aynı sıradaki 74 dükkan 126 konutun yer aldığı 3 ve 4 katlı binalar kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. 


DEPREM BÖLGESİ 

Henüz boşaltılmamış olan binaların en geç Nisan ayı sonuna kadar boşaltılıp yıkım işleminin gerçekleştirileceği öğrenildi. Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Muğla Şube Müdürü Fevzi Altınsoy "Depreme dayanıklı...