05 / 05 / 2024

Saros Körfezi Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi

Saros Körfezi Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi

2012 yılında başlayan “Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi Karasal ve Denizel Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi” başarıyla tamamlanarak, proje sonuçları yapılan çalıştay ile bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

Şems İstanbul Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Eğitim İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhr. Limited Şirketi kuruldu!

Şems İstanbul Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Eğitim İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhr. Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ma'in Abdallah A.Kareem Alkhatib ve Moayad Yousef Hasan Alnajjar ortaklığıyla kuruldu...

Dekar Kıyıbahçe nerede?

Çekmeköy Ömerli'de 84 bin 477 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Dekar Kıyıbahçe projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 bahçeli ev seçenekleri bulunuyor. Projede toplam 244 bahçeli ev yer alıyor. Peki Dekar Kıyıbahçe nerede?

Dekar Kıyıbahçe basın toplantısı 12 Haziran'da!

Dekar Yapı, Yapı Kredi iş birliği ile Çekmeköy - Ömerli’de, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan finans modeli ile hayata geçireceği yeni projesi Dekar Kıyıbahçe’yi 12 Haziran'da tanıtıyor...

İzmir Körfezi Evleri'nde faiz 0.98'e sabitledi!

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları düşmeye devam ederken Ege-Koop’tan müjde geldi. Ege-Koop'un 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde, son 9 daire için konut kredi faiz oranlarını 0.98'e sabitledi.

Sosyal merkez inşaatları için 60 milyon liralık bütçe!

Hükümet, projelerin yanı sıra sosyal hayata da destek veriyor. Çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için inşa edilecek projelere bu yıl 60 milyon liralık bütçe ayırdı.

Kındılçeşme kamp alanı kullanıma kapatıldı!

Antalya Kemer’deki Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan 1’inci derece doğal sit alanı Kındılçeşme’nin statüsü ‘kamp alanı’ olarak değiştirildi. Kamp alanı yüksek duvarlarla çevrilerek halkın kullanımına kapatıldı.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi açıldı!

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Dekar Kıyıbahçe 2 Mayıs'ta satışta! Yeni proje!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., İstanbul Ömerli’de yeni projesini hayata geçirecek. Dekar Kıyıbahçe projesi 2 Mayıs'ta satışa sunulacak. 

Saros Körfezi Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi Haberi

Saros Körfezi Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi


Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Osman ÖZTÜRK başkanlığında yapılan çalıştaya; projede görev yapan Prof. Dr. Nuri YİĞİT (Ankara Üniversitesi, Proje Yürütücüsü), Prof. Dr. Meriç ALBAY (İstanbul Üniversitesi, Denizel Araştırma Ekibi Koordinatörü), Yrd. Doç. Dr. Kerim GÜNEY (Kastamonu Üniversitesi, Bitki Sistematiği Uzmanı) Prof. Dr. Cemal Varol TOK (Onsekiz Mart Üniversitesi, Herpetolog) ,Yrd. Doç. Dr. Fulya SAYGILI YİĞİT (Niğde Üniversitesi, Ornitolog) Prof. Dr. İrfan KANDEMİR (Ankara Üniversitesi, Omurgasız Uzmanı), Dr. Mehmet Ali KURT (Mersin Üniversitesi, Jeoloji Mühendisi), Prof. Dr. Nuray BALKIS (İstanbul Üniversitesi, Kimyasal Oşinografi Uzmanı) Yrd.Doç. Dr. Edip MÜFTÜOĞLU (İstanbul Üniversitesi, Fiziksel Oşinografi Uzmanı) , Yrd. Doç. Dr. Emine Şükran OKUDAN ASLAN (Akdeniz Üniversitesi, Deniz Bitkileri Sistematiği Uzmanı) Araş. Gör. Dr. Cem DALYAN (İstanbul Üniversitesi, Balık Sistematiği Uzmanı) ve...