02 / 05 / 2024

saros körfezi İstanbul-2 projesi

saros körfezi İstanbul-2 projesi

1991 yılında İstanbul'u kurtarmak için Saros Körfezi'nde 500 ile 800 bin nüfuslu yeni bir İstanbul kurulması hedeflenmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

12 aylık cari fazla 2 milyar 725 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, Kasım 2019'da 518 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari fazla 2 milyar 725 milyon dolar oldu.

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’nda Çanakkale Kanalı önerisi!

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’nun 1426. sayfasında (6. bölümünün 155. sayfasında) “Zincirbozan-Gelibolu mevkiinden Saros Körfezi’ne bir kanal açılması” öneriliyor...

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

İzmir Körfezi Evleri'nde faiz 0.98'e sabitledi!

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları düşmeye devam ederken Ege-Koop’tan müjde geldi. Ege-Koop'un 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde, son 9 daire için konut kredi faiz oranlarını 0.98'e sabitledi.

TOKİ'den Kırklareli'de 2 kampanya!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut üretecek olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırklareli'de 2 yeni kampanyaya başladı. Kırklareli Lüleburgaz ve Pehlivanköy'de 250 konut inşa edecek olan TOKİ, projeler için talep toplamaya geçtiğimiz günlerde başladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist ve Mütemmimleri işinin 1. etabının yüzde 95 seviyesine ulaştığını söyledi..

Kırklareli Merkez 2. Etap sözleşme dönemi bitiyor!

Kura çekilişi 22 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Kırklareli Merkez 2. Etap'ta asil hak sahiplerinin sözleşme imzalama dönemi sona eriyor...

TOKİ Kırklareli Merkez 2. Etap kura çekilişi bugün!

TOKİ Kırklareli Merkez 2. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Kırklareli Merkez 2. Etap kura çekilişi yarın!

TOKİ Kırklareli Merkez 2. Etap kura çekilişi yarın yapılacak. TOKİ Kırklareli Merkez 2. Etap projesinde 2+1 daireler için kura çekilişi gerçekleştirilecek.

saros körfezi İstanbul-2 projesi Haberi

saros körfezi İstanbul-2 projesi


1991 yılında İstanbul'u kurtarmak için Saros Körfezi'nde 500 ile 800 bin nüfuslu yeni bir İstanbul kurulması hedeflenmiş.  Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberine göre; Fikir babalığını Üzeyir Garih'in yaptığı İstanbul-2 projesiyle İstanbul'a nefes aldırmak amaçlanmış.



Haberin devamı için...