02 / 10 / 2024

satıcıdan tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler

satıcıdan tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler

Tapudaki alım satım işlemlerinizin gerçekleşebilmesi için gereken evrakların eksiksiz olması gerekiyor. Tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler ve detayları haberimizde...

Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçirirken, fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirliyor!

Yaptıkları açıklamada gayrimenkul piyasasının en canlı olması gereken dönemini durgun geçirdiğini dile getiren emlak danışmanları, gayrimenkul fiyatlarını artık satıcıların değil, alıcıların belirlediğini dile getirdi.

Yusuf Yazıcı'dan eşi Melisa Aslı Pamuk'a 53 milyon TL'lik ev!

Güzel oyuncu Melisa Aslı Pamuk, futbolcu aşkı Yusuf Yazıcı ile evlendi. Ünlü futbolcu Yazıcı'nın eşine düğün hediyesi olarak Nice’ten 1.5 milyon Euro değerinde (yaklaşık 53 milyon TL) bir ev aldığı öğrenildi.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Karaca Erken Kış Fırsatları'nda yüzde 50 indirim! İşte 10 Ekim 2022 Karaca fiyat listesi

Şık ve kullanışlı mutfakların vazgeçilmez adresi Karaca Erken Kış Fırsatları’nda yüzde 55’e varan indirimler sunuyor. Kahvaltı servis takımından tencere setine, doğrayıcıdan tost makinesi hatta nevresim setine kadar birçok ürün kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

Konutta fırsatçılık yaparak suni fiyat artışlarıyla piyasayı manipüle edenlere yönelik başlatılan çalışmaya emlakçılardan tepki geldi. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, satıcıdan gelen fiyat artışı talebini emlakçının yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Tapucom'dan bireysel satıcılara sıfır masrafla gayrimenkulleri satma fırsatı!

Değerinde tapu satmanın en hızlı ve kolay yolunu sunan Tapucom, kurumlardan sonra şimdi de bireysel satıcılar için gayrimenkullerini ücretsiz bir biçimde satma fırsatı sunuyor.

Kardeşler arasında tapu devri masrafı bu yıl ne kadar? İşte ödenmesi gereken masraflar!

Kardeşler arasında tapu devri işlemi bağış ya da satış yöntemiyle gerçekleştirilebiliyor. Tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcıdan belirli oranda harç ödemesi tahsil ediliyor. Peki, Kardeşler arasında tapu devri masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında hem alıcıdan hemde satıcıdan tapu harcı ödemesi tahsil ediliyor. Tapu harcı masrafı tarafların anlaşması halinde sadece alıcıdan da tahsil edilebiliyor. Peki, ev alıp satan bu yıl ne kadar tapu masrafı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

satıcıdan tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler Haberi

satıcıdan tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler

Tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler!

Tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler alıcı - satıcı ve gerçek kişi - tüzel kişi açısından farklılık gösteriyor. Gayrimenkul alım-satımında bu belgelerin eksiksiz olması gerekiyor.


Alıcı ve satıcıdan tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler..

*Satıcıdan;

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

* Alıcıdan;

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Gerçek ve tüzel kişilerden tapuda satış işlemleri için gerekli belgeler..

* Gerçek kişilerden;

- Tapu Aslı veya Fotokopisi

- Fotoğraflı...