28 / 04 / 2024

Satılan konut sayıları

Satılan konut sayıları

Yıllara göre vatandaşlar ve yabancılar tarafından alınan konut sayılarına ve konut kredileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Konut satışları Temmuz ayında ne oldu? İlk defa satılan konut sayısı azaldı mı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Temmuz 2022'ye ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler..

Konut satışlarında dinamit patladı! Satışlar dip yaptı! Yüzde 37 azaldı

Türkiye genelinde temmuz ayında 93 bin 902 konut satışı gerçekleştirildi. Temmuz ayında satılan konut sayısı, aylık olarak baz alındığında % 37, 6, geçen yılın temmuz ayına kıyas ile % 12, 9 azalım gösterdi. İşte detaylar…

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller belli oldu! 2022 Mayıs fiyat listesinde dikkat çeken indirimler geldi

Nisan ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2021 yılı nisan ayına göre yüzde 2,4 daraldı. Satılan araç sayısı 60 bin 35 adet oldu. Mayıs ayına bakıldığında Türkiye'de satılan en ucuz araba markası açıklandı. Bazı markalara indirim gelirken bazıları da fiyatlara zam yaptı.

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'den 10 yılda 287 bin 704 konut aldı!

Son 10 yılda yabancıya satılan konut sayısı toplam 287 bin 704 oldu. Son 4 senede ise gayrimenkul alarak 20 bin civarında yabancının Türk vatandaşı olduğu belirlendi. 

Konut satışlarında 1 milyon barajı aşıldı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Ekim 2021'de, 2020'nin aynı ayına göre satışlar yüzde 14.9 arttı. Böylece ilk 10 ayda satılan konut sayısı 1 milyon 86 bin 539 olarak kaydedildi.

Satılan konut sayıları Haberi

Satılan konut sayıları

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yıllara göre vatandaşlar ve yabancılar tarafından alınan konut sayılarına ve konut kredilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gök, 2018 yılında ipotekli konut satışları Türkiye genelinde yüzde 41.1 oranında düşmüştür. Ev kredilerine uygulanan yüksek faiz sebebiyle yurttaşlarımız konut alımında kaçınırken yükselen döviz kurları yabancılara ev alımı konusunda avataj sağlamıştır'' diye konuştu. 

2018 yılı konut satışlarında yüzde 2.4 azalma meydana geldiğini açıklayan Gök, ''Ekonomik kriz ile birlikte beton ekonomisi çökmüş, bankacılık sisteminde yaşanan sarsılma inşaata dayalı para döngüsü altüst edilmiştir'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1- 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yurtdaşlarımız kaç konut satın almıştır?
2- 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında...