14 / 05 / 2024

satış bedeli rayiç bedelin altında ise

satış bedeli rayiç bedelin altında ise

Taşınmaz devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, satış bedeli rayiç bedelin altında ise ne olur?

Rayiç bedelin altında satış yapılırsa ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç, yapılan gerçek satış bedeli üzerinden ödeniyor. Peki rayiç bedelin altında satış yapılırsa ne olur? Bu şekilde yapılan satışlar ceza gerektirir mi?

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapu alım satım vergisi 2016!

Tapu alım satım vergisi oranı binde 20 olarak hesaplanıyor. Bu oran rayiç bedelden düşük olmayan satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu alım satım vergisi 2016 hesaplama örneği..

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Ankara Gaziosmanpaşa'da 7.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara - Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Gaziosmanpaşa'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 246 bin 200 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Suadiye'de 2.9 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kadıköy Suadiye Mahallesi'nde bulunan daireyi satışa çıkardı. Söz konusu dairenin satış bedeli 2 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Mudanya Belediyesi'nden 2.4 milyon TL'ye satılık işyeri!

Mudanya Belediye Başkalığı, Ömer Bey Mahallesi'nde bulunan işyerini satışa çıkardı. Söz konusu işyerinin satış bedeli 2 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Küçükçekmece'de 27 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Küçükçekmece Safra'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 27 milyon 11 bin 600 TL olarak belirlendi.

Tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi?

Tapu satış işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu müdürlüğüne müracaat etmesi ve tapu harç ödemelerini yapması gerekiyor. Peki, tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi? Tapu harcının rayiç bedelde gösterilmesi suç mu?

Nevşehir'de 4.9 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, İbrahimpaşa Mahallesi'nde bulunan akaryakıt satış ve bakım istasyonunu satışa çıkardı. İstasyonun satış bedeli 4 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Sarıyer Tarabya'da 2.6 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarıyer Tarabya'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 2 milyon 641 bin 800 TL olarak belirlendi.

Kayseri Melikgazi'de 8.5 milyon TL'ye satılık lojman!

Melikgazi Belediyesi, Melikgazi Alparslan Mahallesi'nde bulunan lojman ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu lojmanın satış bedeli 8 milyon 528 bin TL olarak belirlendi.

Ataköy Konakları'nda icradan 3.8 milyon TL'ye satılık daire!

Bakırköy 18. İcra Dairesi, Bakırköy Ataköy Konakları'nda C1-B bloğunda bulunan daireyi satışa çıkardı. Söz konusu dairenin toplam satış bedeli 3 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

satış bedeli rayiç bedelin altında ise Haberi

satış bedeli rayiç bedelin altında ise

Satış bedeli rayiç bedelin altında ise ne olur?

Taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Taşınmaz devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade ediyor. 


Buna göre gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabilecek ancak; gerçek devir bedelinin emlak vergisi değerinden fazla olması halinde ise, tapu harcının bu gerçek devir bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekiyor. Peki, satış bedeli rayiç bedelin altında ise ne olur?


Tapuda yapılan işlemden sonra,...