24 / 07 / 2024

sayıştayın 2012 toki raporu

sayıştayın 2012 toki raporu

Projesiz ihale yetkisi alan TOKİ, ihale bittikten sonra projenin doğalgaz dağıtım hattı ve fay üzerinde olduğu anlaşılınca sözleşmeleri feshetti ve müteahhit firmalara 1.7 milyon lira ödemek zorunda kaldı...

Sayıştay’dan İZBETON’a uyarı! İhalesiz kentsel dönüşüme geçit yok!

Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının ekonomik gelir ve giderlerini inceleyen Sayıştay, İzmir'deki belediyelere ilişkin 2022’ye ilişkin olan raporunu paylaştı. Sayıştay, bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten İZBETON’un raporunu da açıkladı.

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kurul başkanı ve üyelerine yapılan konut yardımına Sayıştay denetimi!

Sayıştay Başkanlığı bir üst kurulda yaptığı denetimde Kurul Başkanı ve üyelere gerçekleşen konut tahsis katkısı tutarlarının kamu zararı olduğuna karar verdi. Yeni Şafak gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Ünlü ise bu konuyu ele alan bir yazı paylaştı. İşte detaylar...

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Ne 100 bin ne 150 bin konut! TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. Ne 100 bin ne 150 bin konut... TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın...

Sümer Holding'in Hatay'daki villaları için Sayıştay'dan 'satın ya da devredin' önerisi!

2016'da Sümer Holding’e devredilen Hatay’da bulunan villalar metruk hale geldi. Sayıştay villalarla ilgili olarak "Ya satın, ya da devredin" ifadelerini kullandı. 

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

Eyüpsultan Belediyesi’nin kiraladığı at çiftliği Sayıştay denetimine takıldı!

AKP'li Eyüpsultan Belediyesi tarafından 2018'de kiralanan at çiftliği, Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, at çiftliği kiralanırken kamu hizmeti kıstasının gözetilmediğini vurgulayıp taşınmazlardan sorumlu birim personelinin bile konudan haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Konut KDV iadesine Sayıştay vetosu!

Konut satışları nedeniyle inşaat şirketleri ve müteahhitlere yapılan KDV iadesine yönelik Maliye’nin getirdiği bazı sınırlamalara, Sayıştay’da vize verdi.

Sayıştay'dan Boğaz'a erken müdahale merkezi önerisi!

Sayıştay, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hesaplarının görüşüldüğü Meclis KİT Komisyonu’nda Boğaz’daki kaza ve kıyı yangınlarına yönelik ‘erken müdahale merkezleri’ oluşturulması önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

sayıştayın 2012 toki raporu Haberi

sayıştayın 2012 toki raporu


Kamu İhale Yasası’na getirilen muafiyetle uygulama projesi dahi olmadan ihaleye çıkma yetkisini alan TOKİ’ye bu imtiyaz pahalıya patladı. İhale bittikten sonra projenin, doğalgaz dağıtım hattı ve fay üzerinde olduğu anlaşılınca ‘pardon’ diyerek sözleşmeleri fesheden TOKİ, müteahhit firmalara 1.7 milyon lira ödemek zorunda kaldı.


SAYIŞTAY’ın 2012 yılı denetim raporunda Toplu Konut İdaresi’yle  (TOKİ) ilgili ilginç bir detay yer aldı. Buna göre, idare 2008 yılında Kamu İhale Yasası’nda yapılan bir değişiklikle; kamulaştırma, mülkiyet, arsa temini, imar işlemleri ve uygulama projesine ilişkin şartlar aranmaksızın ihaleye çıkabilme yetkisi aldı. Ancak bu yetkiyle yaptığı ihalelerin bir bölümünde, ihale tamamlandıktan sonra işin aslında yapılamaz olduğunu gördü ve sözleşmeleri feshetti. Müteahhitlik firmalarına da masraflarını ödedi. Bu kapsamda iptal edilen işlerden bazıları ve iptal gerekçeleri şöyle oldu:


-Hakkâri Ağız...