29 / 04 / 2024

Sazlıdere Barajı

Sazlıdere Barajı

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında bir günde 'rekor' doluluk gerçekleşti...

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar sonucu baraj doluluk oranları yükseliş gösterdiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, İSKİ verilerine göre, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar barajlarında önemli oranlarda doluluk meydana geldiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları..

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Kanal İstanbul'un işletme planları hazırlanıyor!

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Sanayicilerden Kanal İstanbul talebi!

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar Kanal İstanbul Projesi dahilinde Sazlıbosna Barajı’na gümrüklü cep liman yapılmasını talep etti. 

Kanal İstanbul'un temeli atılıyor!

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün bugün atılacak. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Kanal İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki barajlara etkisi!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurucu rektörü, ‘su profesörü’ Halim Orta, Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece Gölü ve Sazlıbosna Barajı’nı yok edeceğini iddia etti.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

Kanal İstanbul Sazlıdere Barajı’nı ortadan kaldıracak!

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitler yaptı.

Sazlıdere Barajı Haberi

Sazlıdere Barajı

Gaziosmanpaşa'da Atatürk Büstü Meydanı, Hükümet Konağı Meydanı, Kültür Merkezi Belediye Meydanı ve Cami Meydanı'nı birleştirerek oluşacak 45 bin 500 metrekarelik meydan projesinin temeli törenle atıldı. İBB'nin hayata geçireceği 6 milyon 665 bin liralık projenin temel atma törenine İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral ile ilçeye yeni atanan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay katıldı. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'ya bugüne kadar 1 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını söyleyerek Gaziosmanpaşa'dan geçecek Kabataş-Mahmutbey Metrosu'nun 2018 yılında açılacağını ifade etti. Topbaş, Vezneciler'den 3. Havalimanı'na uzanacak yeni bir metro hattı projesinin de devam ettiğini belirtti. 


Gözü dönmüş insanlar var 

Sazlıdere Barajı'nın çevresine kaçak moloz dökülmesini üzüntüyle öğrendiklerini söyleyen Kadir Topbaş, " İçme suyu...