27 / 07 / 2024

seçimde konut fiyatları

seçimde konut fiyatları

Konutder Başkanı Çelik, seçim atmosferinde tüketicilerin alım kararını ötelese de beklentilerin düzelmesiyle talebinin hızlı bir şekilde piyasaya döneceğine dikkat çekti.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları! Meydan Başakşehir nerede? 

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları merak ediliyor. Emlak Konut GYO, yeni kampanyası kapsamında 4 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Meydan Başakşehir nerede?Meydan Başakşehir konut fiyatları ne kadar? 

Konut fiyatları düşse de satılmıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, konut fiyatlarında düşüş olsa da satış olmadığının altını çizdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Aman dikkat! İkinci tur sonrası konut fiyatları resmen tavan yapacak!

28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinin ardından konut fiyatlarının yükseleceği kaydedildi. Gayrimenkul sektöründe 2023’ün ilk dört ayında birçok sebep yüzünden düşen satışların, seçim sonrası dönemde yükselebileceğini ifade eden uzmanlar, fiyatların yüzde 40’a kadar yükselebileceğini belirtti

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Piyasalarda seçim öncesi yavaşlayan hareket, satılık konut tarafında da kendini göstermdeye başladı. Konut fiyatlarında yeni bir yükseliş veya düşüş yok. Fakat acil satılık ilanlarında yüzde 5’e kadar bir gevşeme fark ediliyor.

Seçimden sonra konut fiyatları yükselecek mi?

"Döviz yatay seyrediyor, faizlerdeki düşüş nedeniyle mevduat cazip değil, Kur Korumalı Mevduatlar da çözülme eğiliminde, para köşeye sıkışıyor, gidilebilecek pek bir adres kalmıyor" diyen Alaattin Aktaş, konut fiyatlarının seçim sonrasında artabileceğine işaret etti.

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

seçimde konut fiyatları Haberi

seçimde konut fiyatları

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Başkanı Ömer Faruk Çelik, daha önceki tecrübelerinden hareketle seçim döneminde ekonomik ve politik belirsizliğin tüketicinin alım kararını ötelemesine neden olduğunu söyledi. Ancak kısa sürede beklentilerin düzelmesiyle talebin hızla piyasaya döneceğini vurgulayan Çelik, "Nitekim 2014 yılı belirsizlikler ve global ekonomideki gelişmelerden yola çıkarak kısmen zor geçmesini beklediğimiz bir yıldı. Yılın ilk yarısında seçimler, KDV ve maliyet artışı konuları gündemdeydi. 



Sektör etkilendi ve satışlar buna bağlı olarak bir miktar küçüldü. Ancak yılın ikinci yarısı Cumhurbaşkanlığı seçimini takiben olumlu bir seyir izledi.  Ağustos ve Eylül aylarında satılan konut sayıları geçen senenin aynı aylarına göre yaklaşık yüzde 2ü oranında yükseldi" dedi.  Çelik, 2015 yılının da 2014 yılının benzer dinamikleriyle yatay bir seyir izleyeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi....