02 / 05 / 2024

seçimin inşaata etkisi

seçimin inşaata etkisi

Türkiye genelinde Ocak - Mayıs döneminde yapılan toplam satış rakamları 1.000.310 sayısına ulaştı. Sadece konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artarak 119.655 olarak kaydedildi.

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?

Seçimin ertesi günü yani 29 Mayıs 2023 pazartesi günü okulların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Çocuklar 29 Mayıs'ta okula gidecek mi, öğretmenler idari izinli sayılacak mı? İşte detaylar...

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandığa gidecek. Peki, Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte detaylar

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den 28 Mayıs için bir açıklama yapıldı. ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımının olmayacağını açıkladı. Alim "Seçimin sıhhati ve daha basit uygulanabilmesi için alımın olmaması daha iyi oldu. Seçimden sonra kontenjansız çay alımını sürdüreceğiz." diye konuştu.

Seçimin ardından zam furyası başladı! Perakende ürünlerine peş peşe zam geliyor!

Türkiye 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandığa gitti. Seçimin in ardından çarşı pazarda birçok ürüne zam üstüne zam geliyor.

Seçimin ikinci turu öncesi piyasa sallantıda! İslam Memiş gram altındaki bombayı patlattı!

İslam Memiş, seçimin ikinci turu öncesi, dolar, borsa ve gram altın altına dair bazı uyarılarda bulundu. İşte detaylar!

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalması kesinleşti. Bu nedenle piyasalarda ikinci tur seçimlerinin yapılacağı 28 Mayıs tarihine kadar belirsizliğin süreceğin ifade edildi.

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

ABD'li finans ajansı Bloomberg'in analizine göre, seçimin ikinci tura kalması sebebiyle TL üzerindeki basıncın yükselmesi ve merkez bankasının döviz piyasasına ilişkin müdahalesinin derinleşmesi de öngörülüyor. 

Altını bilen adam İslam Memiş bu kez erken seçim için tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu kez erken seçimin tarihine ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Doların yeni zirvesini seçim belirleyecek iddiası! Eğer seçim 2023 yılında yapılırsa....

ABD Merkez Bankası FED'in dün açıkladığı faiz artırım kararından sonra dolar 17 lira 24 kuruşa kadar yükseldi. Uzmanlar doların bundan sonraki yol haritasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Seçimin tarihi ve sonucunun doların fiyatı üzerindeki etkisi masaya yatırıldı.

Onur Akköse, İntema İnşaat yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi oldu!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu, yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi olarak belirlenmiş olan Eda Şahin'in yerine Onur Akköse'nin görevlendirilmesine karar verdi.

seçimin inşaata etkisi Haberi

seçimin inşaata etkisi

Konut satış rakamlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “18 Nisan’daki seçim kararı sonrasında gayrimenkul piyasalarında bazı yatırımcılar ve projeler bekleme kararına girmişti. Yabancı yatırımcılarımız açısından da benzer bir durum söz konusu olmuştu. Seçim belirsizliğinin netleşmesi artık gayrimenkul piyasasının daha da hareketleneceğini gösteriyor. Artık yatırımcılar ve mortgage sistemi ile konut alacaklar için piyasaların rahatladı” diye açıklama yaptı. 

Bu Fırsat Bir Daha Ele Geçmez

Altın Emlak Genel Müdürü “Gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar olmayan birçok destek söz konusu. İndirimli konut kredilerinden, imar barışına, KDV ve tapu harcı indirimlerinden, yabancılara satıştaki kolaylıklara, projelerin uzun vadeli satış kampanyalarından, vatandaşlığa kadar birçok fırsat söz konusu. Yeni projelerde artacak olan inşaat maliyetleri nedeniyle konut alımı yapacak olan vatandaşlar hızlı hareket etmeli. Stoklar tükenmeden, fiyatlar yükselmeden...