08 / 05 / 2024

şehir içi metrobüs

şehir içi metrobüs

İETT, sadece 2013 yılında ulaşıma 797 milyonluk bir yatırım yaptı. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metrobüs hattında 465 araçla, günde 4 bin 71 sefer yaparak, yaklaşık 770 bin yolcu taşıyor...

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul, Başakşehir'i uçuracak!

Başakeşhir özellikle mega projelere yakınlığı ile dikkat çekiyor. Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, "Kanal İstanbul Başakşehir'i uçuracak" dedi. Emlak Konut ve TOKİ gibi firmaların bölgede inşa ettiği projelerle gelişimini sürdüren ilçe markalı konut üreticinin hedefinde. 

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçleri mecliste!

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Nevşehir Gülşehir için 2017 proje yılı olacak!

Nevşehir Gülşehir'i modern şehir kimliğine hızla kavuşturacak çalışma ve vizyon projelerle donatan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, 2017 yılının Gülşehir için proje yılı olacağını söyledi.

Şirinevler metrobüs istasyonunun üst geçidi yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şirinevler metrobüs istasyonu yaya üst geçidinde yenileme çalışması yapılacağını duyurdu. Belediye çalışmaları sebebiyle, 22-27 Ağustos tarihlerinde 22.00 ile 06.00 saatleri arası, geçici trafik düzeni kararı alındığını belirtti.

şehir içi metrobüs Haberi

şehir içi metrobüs


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, bağlı kuruluşlardan İETT Genel Müdürlüğü’nün 1 milyar 727 milyon 345 bin TL’lik 2014 yılı bütçesini onayladı. Meclis üyelerinin oy çokluğuyla alınan kararla kurumun gelir bütçesi de 1 milyar 957 milyon 735 bin TL olarak belirlendi.


Belediye Meclisi’ne bütçeyi sunan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, hızla büyümeye devam eden İETT’nin toplu ulaşım alanında çok önemli bir role sahip olduğunu ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla kaliteli ve konforlu hizmet sunmayı amaçladığını söyledi. Şehir içi ulaşımda karayolu yolculuğunun payı yüzde 82,2 olduğunu, İETT’nin de toplu ulaşımın yüzde 32,5’ini karşıladığını ifade eden Hayri Baraçlı, şöyle konuştu;


“İETT, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Beyoğlu-Karaköy Tünel hattı ile yılda yaklaşık 1 milyarın üzerinde yolcu taşıyoruz. İETT, sadece 2013 yılında ulaşıma 797...