12 / 05 / 2024

şehir plancılığı nedir

şehir plancılığı nedir

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'ın şehir plancılığı üzerindeki gözlemlerini aktardı. İşte o röportaj..

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kültürpark açıklaması!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi, geçtiğimiz günlerde onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ŞPO, "Uzlaşma kararı da, hayata geçirilmek istenen plan da, yanlıştır" dedi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

İstanbul TMMOB Şehir Plancıları Odası Üye Buluşması 9 Aralık'ta!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 9 Aralık 2018 Pazar günü Kahvaltılı Üye Buluşması düzenleyecek...

Kadınların en fazla tercih ettiği mesleklerden biri şehir plancılığı!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'ın şehir plancılığı üzerindeki gözlemlerini aktardı. İşte o röportaj..

Şehir Plancıları Odası'ndan Anıtkabir imar planı değerlendirmesi!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'yla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Hüseyin Sözlü: Şehir plancılığına sadık kalacağız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, "1/1000'lik yapılırken, siyasi çekişmeye neden olmayacak, şehir plancılılığına,ahlakına sadık kalacağımız, Adana'nın şehircilik açısından sınıf atlamasını sağlayacak, mülkiyet hakkına da riayet ederek planlama yapıyoruz." dedi.

TMMOB Şehir Plancıları'ndan EGO arsası açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa sunulan EGO arsası hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama..

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

Şehir Plancıları, Haliç Tersaneleri imar planına itiraz edecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Haliç Tersaneleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine itiraz edecek.

Kentsel dönüşüm şehir plancılığına uymuyor!

Muzaffer Akyol, kentsel yenilemenin şehir plancılığına uymadığını belirterek, "Kentsel yenileme, 4 katlı binanın yıkılıp, yerine 8 katlı binanın yapılmasıdır. Bu plancılık bakımından çok uygun değildir" dedi.

Türk mühendis ve mimar odaları birliği şehir plancıları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Türk mühendis ve mimar odaları birliği şehir plancıları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 25 Ekim 2014 tarihinde 29156 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

şehir plancılığı nedir Haberi

şehir plancılığı nedir

Şehir plancılığının deneyimli ismi ve İmpo İmar A.Ş.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz meslekte gümüş yılına girmeye hazırlanıyor.  Dünya Kadınlar Gününü kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde, kadın olarak şehir plancılığı mesleğine bakışını değerlendiren Müberra Oflaz, eğitim hayatında ve kariyerinde şehir plancılığını düşünenlere ders niteliğindeki gözlemlerini aktarıyor. Şehir plancılığının hem sosyoloji, hem psikoloji, hem ekonomi hem de mimari boyutu olduğunu anlatan Müberra Oflaz, günümüzde şehir plancılığının gayrimenkul şirketleri, kamu kurumları ve değerleme şirketleri gibi bir çok kurumda çalışma fırsatı olduğunu belirtiyor. Bu mesleğin, işsizlik ihtimali en zayıf dallardan biri olduğuna dikkat çeken Müberra Oflaz röportajında İmpo İmar olarak stajyer ve eleman alma kriterlerinin de altını çiziyor ve bu işi daha çok hanımların tercih ettiğini dile getiriyor. İşte Müberra Oflaz’ın şehir plancılığı konusundaki...