15 / 05 / 2024

Şehircilik uzmanı

Şehircilik uzmanı

1937 yılında Henri Prost tarafından hazırlanan İstanbul Nazım Planı'nın ikmali için İstanbul Belediyesi 245 bin lira sarf edecekmiş. İstanbul Belediyesi bu parayı senelere taksim ederek sarf edecekmiş.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Uzman Yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 22 adet 8 inci dereceden Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı kadrosuna, atama yapılmak üzere Yarışma Sınavı yapılacak...

1930 yılında İstanbul'un imarı için bir komisyon toplanacakmış!

1930 yılında İstanbul'un imarı ve istikbalde alacağı şekli tayin için bir komisyon toplanacakmış. Belediye'de yetkili bir kişi ise şehirciliğin, belediyeciliğin çok üstünde bir iş olduğunu söyleyerek şehircilik uzmanının getirilmesini istiyormuş.

1962 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yabancı firmalar yapacakmış!

1962 yılında İmar ve İskan Bakanı Fahrettin Gökay'ın Vilayet'te yaptığı basın toplantısında, Boğaz'a yapılacak köprüyü yabancı firmaların yapacağını ve İtalyan Şehircilik Uzmanı Piccinato'nun İstanbul'a tekrar davet edildiğini söylemiş.

1956 yılında İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç varmış!

1956 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Prof. Högg İstanbul'a davet edilmiş. İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen şehircilik uzmanı Prof. Högg, Mimar Prost'un hazırladığı projelerden bazılarını da tasvip etmiş.

Eskişehir, Şehircilik Sempozyumu'nda örnek kent oldu!

Fransa Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Vivapolis sürdürülebilir şehircilik sempozyumuna Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediyeden uzman bir ekip katıldı. Sürdürülebilir şehircilik sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Çevre ve şehircilik uzmanı görevleri!

Çevre ve şehircilik uzmanı görevleri, 22 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte çevre ve şehircilik uzmanı görevleri..

Çevre ve şehircilik uzmanı nasıl olunur?

Çevre ve Şehircilik Uzmanı ve Uzman Yardımcılarının mesleğe alınma, yetiştirilme ve yeterlik sınavları, çalışma usûl ve esasları, görev, yetki, hak ve sorumluluklar yönetmelik kapsamında belirleniyor. Peki çevre ve şehircilik uzmanı nasıl olunur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 117 sözleşmeli personel alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 100 Çevre ve Şehircilik uzman yardımcısı ile Mimar, Mühendis ve Şehir Plancısı 117 sözleşmeli personelin alımlarının Şubat ayının başında gerçekleştirileceğini belirtti...

Recep Bozlağan kimdir?

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı; Şehircilik uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan kimdir? Recep Bozlağan İstanbul ile ilgili hangi kitaplara imza attı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 100 Çevre Uzman Yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) ile personel alımı yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımlarında en fazla kontenjanı çevre mühendislerine ayırdı...

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Uzmanı ve Uzman Yardımcılarının mesleğe alınma esaslarını ve görevlerini düzenleyen Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliği 22 Aralık 28150 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şehircilik uzmanı Haberi

Şehircilik uzmanı



Şehir planı


Planı ikmal için 245 bin lira sarf edilecek


    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un nisan başında İstanbul'a gelmesi bekleniyordu. Fakat mütehassıs, Paris'te bir semtin tevsi ve tanzimi ile meşgul olduğundan ancak nisan sonunda şehrimize geleceğini bildirmiştir. Mütehassısın şehrimizde bu seferi ikameti, evvelce hazırlamaya başladığı avan projesinin ikmali ve asıl şehir planının tanzimine başlamasıyla alakadardır. 

    Bu cihet belediye ile mütehassıs arasında kararlaştırıldığından planın tamamlanması için ayrılan 245 bin liranın senelere sureti taksimi kararlaştırılmıştır. Bu maksatla belediye 937 bütçesine 40 bin lira koymuştur. Bundan başka 937 bütçesinin muhtelif fasıllarından tasarruf edilecek 5 bin lira da ayrıca plan...