07 / 07 / 2024

Şehzade Mehmed Orhanın kabri nerede

Şehzade Mehmed Orhanın kabri nerede

Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in torunu Şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu’nun tahrip edilen kabrinin bulunduğu yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilecek. Osmanoğlu’nun kabri Cimetiere de l’Est mezarlığında bulunuyor.

1930 yılında Anadolu Ajansı'nın terk ettiği 'Orhan B. Hanı' kiraya verilecekmiş!

Babıali Ankara Caddesi'nde yer alan Orhan B. Hanı 1930 yılında Anadolu Ajansı tarafından boşaltılmış. Han, ajansın çıkmasıyla birlikte hemen kiraya verilmek üzere ilan yayımlanmış.

Orhan Pamuk'un Beyoğlu'nda kaçak inşaat mücadelesi: İnşaatın durdurulmasını istedi!

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk Beyoğlu’nda 'kaçak olduğunu' ifade edilen inşaat için mücadele ediyor. Pamuk,  inşaatın durdurulmasını ve ruhsatının iptal edilmesini istedi.

Orhan Aydın’ın mesleği ne? Orhan Aydın nereden mezun oldu?

Orhan Aydın kimdir Orhan Aydın’ın mesleği nedir? Orhan Aydın eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Attaroğlu Mühendislik Mimarlık'ın acı günü! Orhan Güngör vefat etti!

Attaroğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. Şirketi'nin ortağı Şafak ve Hakkı Attaroğlu'nun babası Orhan Güngör hayatını kaybetti. 

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın ev kiralarına ilişkin değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın '2 bin lira üzerindeki kiralara ek vergi gelsin' başlıklı yazısı...

Cihan Orhan İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cihan Orhan İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ebru Cihan Orhan tarafından kuruldu.

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Türk Edebiyatı'nın değerli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın şiirlerine ilham olan simit fırınının yer aldığı tarihi bina, restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor...

Pir Mehmed Çeşmesi’nden sökülen taşların çöpe atıldığı iddiası! 

Yanıkkapı'daki Pir Mehmed Çeşmesi'nden sökülen tarihi taşların çöpe atıldığı iddia edildi.    

Müteahhit Orhan Kandemir 65 mülkünü Darüşşafaka’ya bağışladı!

81 yaşındaki müteahhit Orhan Kandemir, 4 yıl önce tüm mal varlığını vefatının ardından geçerli olmak üzere Darüşşafaka’ya bağışladı.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Ilıca'da kültür merkezi ve belediye binası inşaatında sona geliniyor!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın gayretleri ile Aziziye Ilıca mahallesinde bir süre önce temelleri atılan Kültür Merkezi ve Belediye binası inşaatında sona geliniyor. 

Orhan Fevzi Gümrükçüoğl: İmar kanunlarını deldirtmem!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısında Trabzon basını ile bir araya geldi. Gümrükçüoğlu imar politikaları ile ilgili basına açıklama yaptı.

Muhammed Cevdet Orhan Aziziye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye'deki başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere, sosyal donatı alanları ve kültür merkezi projeleriyle ilgili Üstün'e bilgi aktardı.

Şehzade Mehmed Orhanın kabri nerede Haberi

Şehzade Mehmed Orhanın kabri nerede

Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in torunu Şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu’nun tahrip edilen kabrinin bulunduğu yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilecek.


Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Osmanoğlu’nun kabrinin bulunduğu "Cimetiere de l’Est" mezarlığı sorumlusu Jean Giordeano, "20 yıl önce vefat eden Osmanoğlu’nun şehzade olduğunu duyduğumda ben de çok şaşırdım. İlk gömüldüğü yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilir. Herhangi bir sorun çıkmayacaktır" dedi.


Mezarlığa Türk vatandaşlarıyla ziyaret gerçekleştiren Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ise, Şehzade Mehmed Orhan Efendi'nin 1994 yılında Nice’de vefat ettiğini belirterek, şehzadenin vefat ettiği sırada yakınları tarafından bu mezarlığa gömüldüğünü tahmin ettiklerini kaydetti. 


Şehzade Mehmed Orhan Efendi'nin ölüm belgesini gösteren Barım, "Mezarın kullanım süresinin müruru zamana uğraması ve ailesine ulaşılamaması nedeniyle prosedür gereği mezarlık yeniden düzenleniyor" diye konuştu. Mehmed Orhan...