12 / 05 / 2024

sektör temsilcileri kentsel dönüşümün hızlanmasını istedi

sektör temsilcileri kentsel dönüşümün hızlanmasını istedi

Gayrimenkul sektörü temsilcileri yeni hükümetten 'kentsel dönüşümün hızlandırılması' talebinde bulundu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurguladı.

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Otomotiv sektöründe tedarik krizi sürüyor! Sektör temsilcileri, kimsenin duymak istemediği haberi verdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, otomobil satışlarını vurdu. Dünya genelinde tedarik krizi devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

İnşaat Sektörü Temsilcileri İzmir’de bir araya geliyor!

İnşaat Sektörü Temsilcileri, 12-13 Kasım’daki Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’nda buluşacak.

İnşaat sektöründe 'yeni yıl' umudu!

Geçtiğimiz yıl konut satışları, kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla rekor kırdı. Kentsel dönüşüm, gündemi oluşturdu. Yeni yıla ‘temkinli iyimser’ bakan sektör temsilcileri, asıl hareketin 2021’in ikinci yarısında yaşanmasını beklediklerini söylüyor.

Yılın en başarılı konut sektörü temsilcileri!

Fortune Türkiye'nin "Yılın İş insanları” 2020 listesi konut sektöründe isimler yer aldı. İşte ekonomiye katma değer yaratan ve başarılı işlere imza atan konut sektörü temsilcileri...

Gayrimenkul sektöründe görüntülü satış dönemi!

Koronavirüs salgını ülke ekonomisini ve tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Salgın sürecinde gayrimenkul sektöründe de bir takım değişiklikler yaşandı. Sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün evrim geçirdiğini belirterek, dijital satışın çok popüler olduğunu ifade ediyor...

Konut sektörü koronavirüs sonrası hareketlenecek!

TÜİK tarafından açıklanan Mart 2020 konut satış istatistikleri sonrasında sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün koronavirüs sonrasında hareketleneceğini ifade etti...

Konutta peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi sektörü pozitif etkileyecek!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılmasının özellikle ilk konutunu alacaklar için önemli olduğunu, alt ve orta gelir grubundaki konut alıcıları için fırsat oluşturacağını dile getirdi

sektör temsilcileri kentsel dönüşümün hızlanmasını istedi Haberi

sektör temsilcileri kentsel dönüşümün hızlanmasını istedi

YENİ hükümetten 'kentsel dönüşümün hızlandırılması' talebinde bulunan gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı yaptı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm için sözde değil özde seferberlik başlatalım. Eski yapıları yenileyelim" dedi. 


Kayıplar telafi edilmeli


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de, yeni hükümetin kentsel dönüşümde acilen önlem alıp, kayıpları telafi etmesi gerektiğine dikkat...